TU I JO SOM TRES

Un Messi d’Esquadra per detenir Bartomeu

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Bon cop el de Buenafuente a ‘Late motiv’ (Movistar+). En vista de l’escandalós cacau del ‘Barçagate’ ha arribat a la conclusió que a Bartomeu l’ha detingut Lionel Messi vestit de ‘Messi d’Esquadra’.

I ens ho va ensenyar en l’enginyós fotomuntatge que us adjunto. Està ben vist. Atès que Bartomeu va contractar aquesta pintoresca agència anomenada I3 Ventures per (presumptament) crear a les xarxes un moviment de difamació contra Messi i Piqué, entre d’altres, no és forassenyat que al gran Lionel li hagi sobrevingut un cop de coratge i s’hagi transformat en ‘Messi d’Esquadra’ per detenir el que pretenia linxar-lo a internet.

Però Buenafente va apuntar una altra cosa que em sembla potser fins i tot més aguda encara. Va advertir, parlant de la detenció de Bartomeu: «Fixin-se que curiós, per primera vegada els Mossos detenen algú a Catalunya i ningú protesta». Efectivament. Sobre aquesta actuació dels Mossos no s’ha produït ni una manifestació, ni una protesta, ni una destrossa, ni un ‘aldarull’, com solen dir a TV-3 per maquillar el vandalisme. ¡Ah! Oportú apunt el de Buenafuente. En efecte són portentosos els vaivens que últimament sacsegen l’‘agitprop’ televisiu amb el tema dels Mossos. No fa gaire als temples de Sant Joan Despí eren considerats herois. Els feien ofrenes en el seu honor.

En debats i tertúlies, els apòstols i escolans entonaven homilies i apuntaven que l’Espanya opressora pretenia desmuntar l’exemplar cos de Mossos de Catalunya. ¡Per pura enveja, perquè són més eficients que la perversa Policia Nacional!, deien a TV-3 els portaveus procesistas. Però de sobte, quan els Mossos, complint la seva feina –que és la de garantir la llei i l’ordre públic–, han actuat davant el vandalisme, ¡ah!, doncs ara resulta que s’han transformat en dolents i ja no els agraden. I perquè el vaivé sigui més rocambolesc, anotem el que acaba d’advertir Toni Soler a ‘Està passant’ amb encert i ironia: «Els que fins ara criticaven els Mossos avui estan desitjant que sigui la Brimo la que es presenti, porra en mà, a les oficines del Barça».

Notícies relacionades

Aclareixin-se, doncs, els que dipositen en els Mossos els seus delirants vaivens cerebrals, que potser un dia d’aquests el major Trapero trencarà el seu prudent silenci i en lloc de mobilitzar la Brimo mobilitzarà tots els psiquiatres de Catalunya.

+