Tu i jo som tres

I el pròxim dia ¡portarem cornuts!

I el pròxim dia ¡portarem cornuts!
1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

M’ha costat l’indicible trobar una imatge del programa ‘Nexes’ (TV-3) per il·lustrar aquesta columna. Totes donaven una taca en lloc d’una fotografia descriptiva. ¡Ah! Plató fosquíssim. Desangelat. Una immensa nau llogada a la Fira on els clics de càmera eren més difícils que Rambo disparant de nit en aquella cova tan ombrívola.

Al terra de la nau havien dibuixat un eixam de cel·les. Uns hexàgons que semblaven les restes que van quedar d’aquest horrorós recobriment de façana de l’edifici Autopistes de la Travessera amb Via Augusta. I cent criatures, dempeus, deambulant, ara poseu-vos aquí, ara poseu-vos allà, com abelles (que rima amb ovelles) movent-se d’acord amb les preguntes i més preguntes que els presentadors, l’egregi tàndem Mònica Terribas i Jordi Basté, els feien amb el lema ‘Compartir’. ¿Qui de vosaltres es considera generós? ¿Qui comparteix tots els diners amb la seva parella? ¿Qui ha plorat aquesta setmana i no ho ha dit a ningú... I així fins a més de disset preguntes. I la massa de l’eixam, d’un costat cap a l’altre, amb pesada disciplina. 

Notícies relacionades

Una de les preguntes estrella de la nit va ser: ¿Qi ha compartit o comparteix la parella? ¡Que es posi aquí! ¡Ahh! Crec que sobre aquesta pregunta havien dipositat grans esperances. Potser aspiraven a impressionar ‘totes les tietes de Catalunya’. I el Basté meravellat, veient que això del sexe i sobretot allò de les banyes, a la tele sempre va de meravella –com demostren cada setmana els de ‘La isla de las tentaciones’ de T-5–, a l’acabar el programa ens llançava un ham per al pròxim i deia: «¿Qui enganya la seva parella? ¡Que vingui!». Home, jo li diria al meu admirat Basté que per audiència no pateixi. Ja vaig dir una vegada que a l’actual TV-3 no se la pot mesurar amb audímetres televisius. S’ha transformat en una altra cosa. És militància. Sagrament. És com la Missa de 12 dels diumenges, al poble, quan érem petits, però cada dia.

Firma la producció d’aquest programa l’empresa Arena Sport Media. Però vistos els títols de crèdit tots els mitjans tècnics són de Mediapro; i la producció, guió, producció executiva, càmeres especials, etcètera, estan a càrrec de professionals lligats a aquesta companyia. Doncs que arreglin aquesta foscor del plató, que inquieta moltíssim.