TU I JO SOM TRES

Vudú Deluxe: agulles contra la Pantoja

2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Amb l’excitació de les eleccions i el xou polític, m’he oblidat del que la ciutadania majoritàriament mira. O sigui, el ‘Deluxe’ de dissabte passat, que va coincidir amb la jornada de reflexió i que va aconseguir una altra de les seves quotes de pantalla imbatibles.

¿I de què anava l’assumpte que tant va interessar? Doncs anava de vudú. ¡Ahh! Havien contractat Mayte Zaldivar, l’ex de Julián Muñoz, per seguir amb els abnegats treballs de pic i pala sobre Isabel Pantoja, i en un moment donat el presentador J.J. Vázquez va mostrar un inquietant ninotet i li va dir a la senyora Zaldivar: «Se t’acusa d’haver practicat vudú contra la Pantoja».

Notícies relacionades

L’acusada ho va negar, però Chelo García Cortes, que era a la grada de xafarderes, ho va corroborar sense cap mena de dubte. O sigui que el pertorbador assumpte del vudú amb agulles contra la Pantoja continua viu. Home, s’ha de comprendre la senyora Zaldivar. Eren aquells gloriosos anys de Marbella, principis de segle XXI, quan de sobte va aparèixer la Pantoja i Julián Muñoz va quedar abduït i va deixar la seva dona amb un banyam tremebund. ¿És possible, doncs, que en aquest estat de ràbia i de dolor recorregués al vudú? No fa gaire, en la mateixa Tele-5, Paz Padilla va explicar amb molt ensurt el dia que va viatjar a l’Àfrica, a la República del Benín, per al programa ‘Planeta Calleja’. Allà va comprar un ninot vudú creient que era un inofensiu souvenir. Es va haver de desfer d’ell de seguida. No paraven de passar-li desgràcies. En política tenim el cas de Cristina Cifuentes. Entre el 2017 i el 2018 diversos mitjans van publicar el que en el mateix PP deien d’ella ‘sotto voce’: que tenia a casa seva un ninotet amb el rostre de la seva gran enemiga Esperanza Aguirre i suposaven que li clavava agulles punxegudes per fer-la fosfatina.

Home, el periodista Vicente Romero, que va ser tants anys gran ‘routier’ de TVE, per a ‘Informe semanal’, ‘Telediarios’ i tota mena d’informatius, ha escrit un llibre fonamental titulat ‘Vudú y miseria en Haití’ (Edicions Akal, 2019). Allà relata les seves moltes trobades i converses al llarg dels anys amb l’haitià Max Beauvoir, qui a més de ser llicenciat en biotecnologia pel City College de N.Y. i doctorat a la Sorbona, és considerat l’últim Papa o Suprem Servitur del Vudú. Els aconsello que llegeixin aquest llibre. Sobretot els ho recomano als del ‘Deluxe’. Potser aprendran que sobre aquest assumpte, bromes poquíssimes.