TU I JO SOM TRES

Rialles amb el jutge Guevara, però faltava Cuevillas

zentauroepp55940746 tele201121162631

zentauroepp55940746 tele201121162631

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Al Polònia (TV-3) li han dedicat un esquetx al jutge Félix Alfonso Guevara, magistrat ara a càrrec dels atemptats del 17-A a Barcelona.  Estem d’acord, aquest jutge ha tingut sonores actuacions que l’eleven a criatura d’interès mediàtic de primera. La clonació del jutge per part del polonès Marc Rodríguez ha sigut eficient i efectiva, però l’escenificació i el guió de la broma era francament superficial, sense grapa. Recurrents i sempre discutibles facècies sobre la condició física del jutge (l’anomenaven ‘petitó’), brometes perquè la seva disminució corporal li porta problemes amb l’alçada de les taules, i poca cosa més. Home, aquí el que hem trobat a faltar és el lletrat Jaume Alonso-Cuevillas. Ha sigut sobretot amb aquest advocat amb qui Guevara ha tingut una pintoresca picabaralla, molt celebrada i reproduïda, quan va advertir Cuevillas que compte amb les ironies: amb ell pot assajar les que vulgui però amb la institució que representa, cap ni una.

Notícies relacionades

¡Ah! El lletrat Cuevillas és una criatura molt aprofitable per al sarcasme del Polònia. Advocat de Puigdemont, va ser col·locat a dit des de Waterloo a la llista de diputats de JxCat. El veterà i prestigiós advocat Josep Maria Loperena va publicar fa uns mesos al Diari de Girona una semblança de Cuevillas molt suggestiva. Advertia: «A finals dels anys 90 Cuevillas no es deia Jaume ni cridava com ara isca Catalunya. ¡Ahh! Aquest tipus de mutacions, per a un programa amb el sarcasme del Polònia,  són molt atractives. Per això m’estranya que s’hagin oblidat de Cuevillas.

Quant al jutge Guevara, voldria ressaltar el perfil que en va fer Quico Sallés al temple del FAQS l’altre dia: «És extraordinàriament tècnic. Hipergarantista. No se’l pot ubicar com a conservador ni com a progressista. Coneix els sumaris al foli. Fa sentències breus i ajustades». ¡Ah! No va agradar aquest perfil als devots allà reunits. Buscaven una lapidació, sens dubte.

Temes:

Polònia