TU I JO SOM TRES

TV-3: La Fox ja no és la criada de Trump (¡Ahh!)

zentauroepp55912420 201118160535

zentauroepp55912420 201118160535

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal

Ens ha agradat molt a casa la informació –breu, breu, però molt ben enfocada–  que ens acaba de brindar el ‘TN vespre’ (TV-3) sobre l’apassionant mutació de la cadena de televisió nord-americana Fox Broadcasting Company, popularment coneguda com a Fox News. Resulta que ja no és la gosseta faldera de Trump. Ha decidit no continuar sent el megàfon propagandístic de l’encara, però per poc temps, president nord-americà.

El presentador del ‘TN’, Toni Cruanyes, ens deia: «Fox News, la cadena oracle de Trump, està perdent la confiança de Trump» i Xesco Reverter, des de Washington ens detallava: «Fox ha sigut la primera cadena a atorgar Arizona a Joe Biden i a reconèixer-lo com a president electe, i això Trump ho considera una traïció». I ens mostraven una manifestació d’addictes a Trump, cridant enfurismats, amb molta ràbia: «¡Fox és repugnant!», i hi havia odi a les seves cares. O sigui, la Fox ha abandonat el relat fals i manipulat que la caracteritzava, i la seva audiència està indignada perquè s’hi havia acostumat. ¡Ah! Volen continuar escoltant les mentides que els han incrustat al cap perquè així són feliços, encara que sigui un engany.

Notícies relacionades

És molt interessant aquesta mutació de la cadena Fox sobre el seu esclavisme cap a Trump i el violent reflex que ha provocat en la parròquia addicta que la sintonitzava. I sobretot és encara més interessant que hagi sigut precisament TV-3 qui ens ho hagi explicat tan ben explicat. Qui sap, potser aquesta peça informativa ha impactat en alguna zona subsumida de TV-3, periodistes apartats, invisibles, per la seva escassa afició a combregar, i és possible que entre ells hagin recordat, esperançats, allò que cantava Ruben Blades i també l’Orquestra Argenteria, aquell moment de la cançó ‘Ligia Elena’:  «¿I el meu trompetista, quan arribarà?». O sigui, l’aconfessionalitat de TV-3, l’abandonament del paper de devots ‘cheerleaders’, ¿quan arribarà?. Beneïda ingenuïtat.

Naturalment Trump ja s’ha buscat una altra cadena que li faci el paper de criada i li impulsi el fals relat. Es diu Newsmax. És propietat del multimilionari Christopher Ruddy, amic personal de Trump. Però no s’entusiasmin amb la transmutació de la Fox. Senzillament, ara el poder, i la pasta, està en el costat de Joe Biden.