estrena sèrie a netflix

Willy Toledo: «A Espanya hi havia una por irracional de contractar-me»

«Espero que 'Los favoritos de Midas' sigui un punt d'inflexió en la meva carrera», afirma l'actor

willy

willy

3
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Durant els últims anys, Willy Toledo (Madrid, 1970) ha acaparat molts més titulars per les seves causes judicials pendents que pels seus treballs en cine, teatre i televisió. L’actor que va fer història amb el «no a la guerra» als Goya i que es va convertir en l’‘intèrpret antisistema’ per no mossegar-se mai la llengua criticant l’«explotació capitalista», ja va denunciar fa un temps que la indústria audiovisual espanyola l’havia vetat pel seu enorme compromís polític amb el comunisme, cosa que el va obligar a buscar-se la vida el països com Cuba i l’Argentina. Ara, acaba de trencar amb aquesta mala ratxa de feina a Espanya, ja que és un dels protagonistes de ‘Los favoritos de Midas’, la minisèrie que va estrenar Netflix el passat 13 de novembre, en què comparteix cartell amb Luis Tosar i Marta Belmonte.

«És un projecte absolutament especial i espero que sigui un punt d’inflexió en la meva carrera», explica Toledo a EL PERIÓDICO durant la promoció d’aquest treball que sumeix el seu protagonista, un influent empresari de la comunicació, en un gran dilema moral. «A Espanya hi havia una por irracional de contractar-me per a qualsevol producció i jo crec que no estava basat en cap fet demostrable», recalca qui va ser un dels pares de la companyia teatral Animalario, que fa broma assegurant que amb aquest treball ha demostrat que no cala foc als platós.

«Un nou començament»

Als 50 anys, el protagonista de pel·lícules com a ‘Crimen perfecto’ i ‘El otro lado de la cama’ parla fins i tot d’«un nou començament després de 30 anys de professió» gràcies al seu paper de l’experimentat inspector al capdavant de la investigació del xantatge que pateix el personatge de Luis Tosar. «Un policia que té un cas fora de tota lògica, absolutament únic i que l’enfronta a un munt de dilemes no només ètics i personals, sinó també professionals», com ell ho defineix.

Toledo assegura que sempre va saber com podria afectar el seu posicionament polític a la seva carrera i n’assumeix «totes les conseqüències». Tot i que critica que mullar-se per una ideologia no afecti tothom per igual. «Tu pots tenir una opinió molt de dretes o ultracapitalista i això no et perjudica. No obstant, quan tens una ideologia clarament d’esquerres i lluites per la justícia, tristament té les seves conseqüències negatives», retreu qui es va riure del casament de la filla d’Aznar en una obra de teatre, va acusar la policia de torturar, va defensar els manters i el poble sahrauí i va ser expulsat del Congrés dels Diputats.

Cagar-se en Déu i en la Verge

Notícies relacionades

Per això agraeix «amb tota l’ànima» la confiança que van posar en ell Mateo Gil, creador i director de ‘Los favoritos de Midas’, i la directora de càsting de la minisèrie, que va posar el seu nom sobre la taula. «I a Netflix i a la productora per no haver posat cap pega que jo treballés», afegeix. Gil, per la seva part, destaca el bon ambient que va aportar Toledo al rodatge i la seva capacitat per interpretar «amb convicció» un personatge una dècada més gran que ell.

El febrer passat, Toledo va ser absolt del delicte contra els sentiments religiosos per haver-se «cagat en Déu i en la Verge» al seu compte de Facebook. I el pròxim gener, té la vista per la demanda que va interposar l’Associació d’Advocats Cristians contra ell per intromissió il·legítima en l’honor i en el dret a la mateixa imatge. «Viuen d’això. Em tocarà anar al jutjat a declarar una vegada més i ja està», diu l’actor quan se li pregunta per aquesta causa. De moment, els que continuen tenint feina són els seus advocats.

Temes:

Netflix Sèries