TU I JO SOM TRES

El presentador detesta el que presenta

zentauroepp55734049 television monegal201103185221

zentauroepp55734049 television monegal201103185221

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Mereix meditació el que acaba de declarar Risto Mejide en el seu programa ‘Todo es mentira’ (Cuatro).  Va passar arran d’un muntatge videogràfic, una espècie d’esquetx visual llarg i sarcàstic, sobre una possible pel·lícula que potser està preparant algun membre de la cúpula de l’anomenat ‘Estat major del Tsunami democràtic’, i que tindria l’actor Viggo Mortensen com a protagonista. Adverteixin vostès, estimats lectors, que tot està en mode condicional. O sigui, sembla una especulació més que una notícia. Ens explicaven a Todo es mentira«Arran de l’1 d’octubre del 2017 el Tsunami planejava una pel·lícula ¡per enfonsar la imatge d’Espanya! ¡Amb Viggo Mortensen! ¡I l’emetria TV-3 [...]  Després de fer Alatriste ¿podria Mortensen interpretar Puigdemont?» i suggerien títols per a la pel·lícula: «Potser ‘El señor de los lacillos’, o potser ‘Lo que el 1-O se llevó’». I la conya era superlativa. En realitat el que estava fent ‘Todo es mentira’ era servir d’amplificador d’un text que acaba de publicar el diari digital ‘El Confidencial’ en el qual adverteix de la possibilitat d’aquesta pel·lícula, i que, a més de Mortensen, hi hauria també Ariadna Gil. Assenyalaven que la idea va començar a gestar-se el mes de març passat.

Aquí el que era televisivament rellevant, el meditable, no és l’especulació sobre una possible o impossible pel·lícula. Aquí el més sorprenent és que després d’emetre aquest muntatge videogràfic Risto Mejide, amb cara de molèstia i d’enuig, va dir: «Aquest és el tipus de vídeo que un s’ha d’empassar quan està en aquest programa. ¡Fixeu-vos! Aquí fins i tot s’emeten vídeos que al presentador no li fan punyetera gràcia». I va concloure, potser per cobrir-se una miqueta: «¡Així és de lliure aquest programa!».

Notícies relacionades

¡Ah! Interessant moment. El presentador abominant del que estava presentant. Tremenda tessitura: o aguantes, o et jugues les llenties. Però Risto és llest. Coneix bé l’art del contorsionisme. Sabia perfectament que el videomuntatge era fumut. Bastant bírria, sí. I va optar per presentar-lo, però alhora tapant-se el nas. És a dir, intentant acontentar les dues productores que manen en el programa, La  fábrica de la tele i Minoria absoluta. Tan diferents. Facin joc: ¿quina de les dues productores és l’autora del cutre videomuntatge sobre la suposada pel·lícula antiespanyola i independentista?