UNA PRODUCCIÓ D'AMAZON

Amancio Ortega tindrà una sèrie sobre la seva vida

La ficció, de vuit episodis, està basada en la biografia 'Así es Amancio Ortega: El hombre que creó Zara', de Covadonga O'Shea

jgblanco23324985 gra043 a coru a  16 08 2013   amancio ortega  propietario de170329111210

jgblanco23324985 gra043 a coru a 16 08 2013 amancio ortega propietario de170329111210 / CABALAR

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

La plataforma Amazon Prime Video ha anunciat el que serà el seu pròxim projecte de ficció: una sèrie sobre l’empresari tèxtil Amancio Ortega. Basada en la biografia escrita per Covadonga O’Shea: ‘Así es Amancio Ortega: El hombre que creó Zara’, la ficció serà produïda a Espanya pròximament de la mà de Ficción Producciones.

L’adaptació es mantindrà fidel a la biografia d’Ortega, que, a través de converses amb el mateix Amancio i membres del seu cercle més pròxim, relata el recorregut de l’empresari des dels seus orígens humils fins a la creació de l’empresa Inditex. La seva trama, desenvolupada en vuit episodis, posarà en relleu l’esforç i senzillesa d’aquest personatge de 84 anys, amb una visió que va revolucionar la indústria de la moda i que s’ha convertit en un referent en la indústria tèxtil i per a les escoles de negocis del món sencer.

«Amancio Ortega és sens dubte l’empresari espanyol més reconegut internacionalment i una figura clau en l’èxit de la moda espanyola en l’àmbit mundial, amb una història personal increïble», ha declarat Ricardo Cabornero, ‘head’ de continguts de Prime Video a Espanya, en la presentació del projecte. «Volem que els membres de Prime descobreixin no només el seu ardu treball per aconseguir el seu gran èxit empresarial, sinó també el seu vessant més humà i menys conegut».

Per la seva banda, Mamen Quintas, productora executiva de la sèrie, ha afirmat que: «En aquesta producció explicarem el periple d’Ortega des que té tot just 12 anys fins a passats els 70, amb fascinants companys de viatge, que ens descobriran el camí de l’èxit de l’empresari gallec. Veurem una la Corunya de postguerra a què Amancio aspira aportar llum i alegria a través de la moda, democratitzar el ben vestir i donar a les dones de l’època la possibilitat de vestir bé en el seu desig d’incorporació al treball i a la vida social».

Rodatge a la Corunya, Barcelona i Nova York

Notícies relacionades

Nascut el 8 de març del 1936 a Lleó, els seus inicis en el món tèxtil s’inicien en la Corunya als 14 anys, ciutat a la qual la família es trasllada per motius laborals. Després de treballar en diverses botigues de roba, el 1963 crea la companyia Confecciones GOA SA, dedicada a l’elaboració de barnussos. Amb la idea de ser venedor, fabricant i distribuïdor, el 1975 obre la seva primera botiga Zara al centre de la Corunya. Finalment, el 1985 crea el grup Inditex. La fortuna personal d’Amancio Ortega  està estimada en uns 80.000 milions d’euros.

Produïda per Ficción Producciones, amb la participació de Ràdio Televisió de Galícia, i de FORTA, i amb un guió escrit per la guanyadora del Goya Ángeles Gonzalez-Sinde amb Marisol Ferrer, Mercedes Cruz i Daniela Fejerman, el projecte es troba en fase de preproducció i té previst començar la gravació en els pròxims mesos en diverses localitzacions, entre les quals, la Corunya, Barcelona, Nova York, París i Lisboa. Norberto López-Amado (‘El tiempo entre costuras’, ‘Hernán’, ‘3 Caminos’) serà el director de la sèrie.