Crítiques a Netflix per una suposada pel·lícula pedòfila

La plataforma ha demanat disculpes pel text promocional, ja que 'Cuties' és una sèrie francesa que denuncia la hispersexualització de les nenes

zentauroepp54569756 cuties200820223301

zentauroepp54569756 cuties200820223301

2
Es llegeix en minuts
Inés Álvarez
Inés Álvarez

Periodista

Especialista en programes de televisió i sèries

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El text promocional amb el qual Netflix ha anunciat la pel·lícula Cuties per emetre una ficció pedòfila. La plataforma ha respost a les acusacions demanant disculpes per aquest text que no fa justícia a aquesta ficció francesa, guanyadora d’un premi a Sundance i que denuncia precisament la hipersexualització de les petites.

«L’Amy té 11 anys i vol pertànyer a un grup de noies de la seva edat que ballen sensualment, llavors comença a explotar la seva feminitat i desafiar la seva família religiosa». Aquest era el text promocional de la ficció, al qual acompanyava una imatge de les nenes vestides amb peces sexis per ballar twerking. «Intolerable. Cultura de la pedofília de manual. Pararem aquesta merda, companyes», es queixava l’actriu i periodista Teresa Lozano.

La plataforma de seguida va demanar disculpes i va indicar que canviaria la ressenya. «Lamentem profundament les il·lustracions inapropiades que vam utilitzar per a Cuties. No estava bé, ni era representatiu d’aquesta pel·lícula francesa que va guanyar un premi a Sundance. Hem actualitzat les imatges i la descripció», deia en el seu compte.

I així ho ha fet: «L’Amy té 11 anys i es queda al·lucinada amb un grup de ball de noies. Per unir-s’hi, comença a explorar la seva feminitat, desafiant les tradicions de la seva família». Però això no sembla haver conformat les veus crítiques. «Li han canviat la descripció, però és el mateix. #Netflix, són nenes, no noies», deia una altra tuitaire. Els usuaris fins i tot han iniciat una petició de firmes a Change.org perquè es retiri el contingut. 

Notícies relacionades

Malgrat l’enrenou, no va faltar qui defensava la pel·lícula de la directora francesa Maïmpima Doucouré perquè, assegura, que justament denuncia la hipersexualització de les nenes. 

 No obstant, el debat generat ha deixat molt clar que un sector de la societat està molt atent a aquestes relliscades en les quals hi ha involucrades les petites.