TU I JO SOM TRES

El procés l'ha de dirigir Vicent Sanchis

zentauroepp54264525 monegal200727144318

zentauroepp54264525 monegal200727144318

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Vicent Sanchis va arrencar l’entrevista a Carles Puigdemont dient-li, en to de disgust molt gran: «¡Com és que ho van fer tan malament!». ¡Ahh!  Quina amargor hi havia en aquesta arrencada de Sanchis.  És natural. Aquesta vegada l’encara director de TV-3 ens ha ofert un recital que resumeix perfectament l’essència del seu càrrec. És la radiografia de per què el van posar a dirigir el gran artefacte. I davant el desastrós desenvolupament del procés, el seu dolor és inqüestionable. «¿Per què ho van fer vostès tan malament?» Efectivament. Amb com ho estic fent jo de bé a TV-3 –deu pensar Sanchis– que l’he transformat en el gran aparell d’agitació i propaganda, i van vostès i no ens porten a Ítaca ni res. ¡Ahh! Quina decepció la de Sanchis. El que li va fer a Puigdemont no va ser una entrevista. Va ser una manera d’esperonar-lo. D’atiar-lo. Ho va fer amb tacte i elegància, això sí, però podríem dir que li va estar cantant la canya tota l’estona. Li deia: «¿Ningú havia pensat en la situació que es produiria?». O sigui, ¿com és que no estaven preparats? I més endavant, amb dolor a la cara: «Es fa el referèndum, es proclama la república... I després... ¡un gran desconcert, una angoixa absoluta!». ¡Ah! Semblava que li estava dient a Puigdemont que li va faltar coratge.

Notícies relacionades

Davant la situació actual, amb el desgavell del PDeCAT, el JxCAT, i el pim pam pum amb Esquerra Republicana, Sanchis va arribar a tocar fons emocional. Molt abatut li deia: «¡Tornen les desconfiances entre vostès! ¿Això s’haurà d’anar arrossegant sempre? ¿Eh?». O sigui, ¿què feu, insensats? ¿No veieu que barallats la independència mai arribarà? I al final, una floreta sobre els mitjans de comunicació, per descomptat els considerats no combregants: «El Grup Godó, el Grup Zeta, Planeta, ¿no sabien que no estaven amb vostès? ¿Què s’esperaven?». ¡Ah! Aquest «¿què s’esperaven?» és fantàstic. ¡No s’ha d’esperar res dels dolents!

Quina formidable sessió la de Sanchis. En aquesta columna de televisió el que interessa sobretot és el paper, l’enfocament, la conducció que l’entrevistador impulsava.  Com guiava els temes. I com es va acabar erigint en el gran estrateg de la causa. No li donin més voltes: el procés l’ha de dirigir Vicent Sanchis. La seva transformació de TV-3 com a gran santuari del 47% l’avala.