proposta de la vicepresidenta de la CCMMA

Intent fallit de cessament de Saül Gordillo després de la sortida de Mònica Terribas

Núria Llorach esgrimeix una «pèrdua greu de confiança» després de la gestió de la continuïtat de Mònica Terribas

zentauroepp46596486 pla mitj  de sa l gordillo  vicent sanchis i n ria llorach a190118135759

zentauroepp46596486 pla mitj de sa l gordillo vicent sanchis i n ria llorach a190118135759 / Marta Sierra

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La vicepresidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Núria Llorach, ha proposat aquest dilluns el cessament del director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, per «pèrdua greu de confiança», però la mesura no ha obtingut la majoria qualificada de dos terços entre els quatre membres del consell de govern de la corporació.

Llorach ho ha proposat en una reunió extraordinària del consell de govern una vegada escoltades les explicacions de Gordillo sobre la gestió de la continuïtat de la periodista Mònica Terribas al capdavant d’‘El matí de Catalunya Ràdio’.

Renúncia de Terribas

Terribas va anunciar divendres en antena que no continuarà la temporada vinent i que no decideix finalitzar aquesta etapa professional per raons personals ni familiars ni per estar cansada: «Perquè crec que els engranatges d’una màquina tan exigent com aquesta no es poden permetre cap xerric, i menys ara, i els engranatges grinyolen».

La vicepresidenta, en vista de les explicacions de Gordillo, ha plantejat «l’evidència d’una falta d’implicació i de falta de voluntat clara del directiu per mantenir en antena l’actual format d’‘El matí de Catalunya Ràdio’, que representa, com a contingut més estratègic de l’emissora, el 70% de l’audiència total.

Ha dit que la gestió del director en aquest sentit, que considera que és el que ha portat a la renúncia de Terribas, ha afectat «de manera greu la relació de confiança imprescindible i necessària» amb Gordillo, així que ha proposat el seu cessament, que no ha obtingut la majoria qualificada que requereix per la llei per a la separació del personal directiu de la CCMA.

«Pas previ imprescindible»

Notícies relacionades

Llorach ha proposat l’inici de la tramitació per a l’establiment de les normes que han de regular el procediment públic de selecció dels candidats o candidates a la direcció de mitjans de la CCMA, tal com va establir el Parlament, com a «pas previ imprescindible» per a la convocatòria del procés, que ha sigut aprovada per unanimitat del consell.

La Direcció d’Estratègia i Recursos Humans de la CCMA haurà de presentar d’aquesta manera com a molt tard el 30 de setembre una proposta de normes que regulin el procediment públic de selecció dels directors dels mitjans de la CCMA, d’acord amb el que preveu la llei de la corporació.