TU I JO SOM TRES

Si Rocío Jurado aixequés el cap...

zentauroepp54112243 monegal200714171811

zentauroepp54112243 monegal200714171811

2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Ara que s’han complert 14 anys de la mort de la gran Rocío Jurado, en el Deluxe de Tele 5 han contractat el seu germà Amador Mohedano perquè ens delecti burxant en les misèries d’aquesta família. El focus d’atenció el van centrar en Rocío Carrasco, anteriorment anomenada Rociíto, la filla que passa per ser esquerpa. Deia Amador, el seu oncle: «Era una nena simpatiquísima, boníssima. Ho compartia tot amb els seus cosins. Fins que va deixar de ser-ho. Algú amb molta ambició l’ha abduït», i el nom de «¡Fidel Albiac!» va ressonar de seguida al plató, assenyalat com el gran abductor de Rociíto.  Els primers tres quarts d’hora van anar per allà. Consideraven que no només era una dona insociable amb la família, sinó que a més la van acusar de mala mare, de no haver atès bé els seus fills, i que ara que ja són grandets ni tan sols es parla amb la seva filla. Els estalvio els detalls, qualificacions i adjectius.  Però després d’aquest espès i pudent xafarranxo, van passar a l’assumpte de l’herència que va deixar Rocío Jurado per repartir entre la família.

¡Ah! Jo crec que aquest és el punt. L’assumpte. El repartiment de la pasta, en suma. Va procedir Amador a una detallada dissecció del dia que es van personar davant del notari per procedir a l’obertura del testament de Rocío. O sigui, quan van anar a comprovar allò de ¿què hi ha meu? Pel que sembla la sessió va ser terrorífica. Una marmessora que van dir que actuava de part de Rociíto. «¡Pretenia que ens abaixéssim els pantalons!», advertia Amador amb un dolor rancorós i profund. I va acabar assegurant que la seva neboda li deu «72.000 euros d’una banda, per la nau industrial, i el 20% dels 150.000 euros que va cobrar per la pel·lícula».

Notícies relacionades

Home, el tema és lleig i rònec fora de mida. Les punyalades per herències normalment es claven en privat. En família. Que Amador Mohedano surti amb un ventilador escampant caqueta sobre la seva pròpia family sembla que el transforma en roí. Discrepo. En el fons és una altra víctima del mateix mercat que des de fa anys munta i gestiona Tele 5.  Ningú vendria  les seves misèries si no hi hagués abans un taxador i comprador que li posa preu a l’engrut. I el programa anava posant grans fotos de la difunta Rocío Jurado, mentre procedien a l’autòpsia i desmembrament de la família. Jo no sé què faria Rocío si aixequés el cap. Però m’ho imagino.