TU I JO SOM TRES

TVE assenyala més Marees que Podem

Televisivament parlant la nit electoral la va guanyar Jason Statham amb el tros de pel·lícula d'A-3 'Mechanic Resurrection'

zentauroepp54100365 monegal200713154336

zentauroepp54100365 monegal200713154336

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Des d’un punt de vista estrictament televisiu les eleccions a Euskadi i a Galícia les ha guanyat Jason Statham amb el seu tros de pel·lícula a Antena 3 TV Mechanic Resurrection. Va fer puntes superiors al 20% de quota de pantalla, amb més de dos milions d’espectadors. Seguit de prop per La casa fuerte (T-5), també amb audiències enormes. Les cadenes que virtuosament van fer un complet seguiment de la jornada electoral, bàsicament TVE-1 i La Sexta, cap de les dues va poder arribar ni tan sols al 7% de quota. Per cert, la jornada que va organitzar TVE-1 va ser molt curiosa. He observat que els conductors d’aquest Especial 12 J tú decides, quan parlaven de Galícia procuraven evitar la paraula, la marca, Podem.

¡Ah! Quan l'escrutini ja estava pràcticament resolt, i la desfeta de la força morada era un fet, a TVE-1 retolaven «Sense Marees al Parlament gallec», «Es queden fora les Marees», «Les Marees desapareixen». I els presentadors feien veritables equilibris lingüístics per no pronunciar Podem en cap moment, o el menys possible, molt esporàdicament.

Notícies relacionades

¡Ah! Intentem comprendre’ls. Potser intentaven, ingènuament, que la tremenda derrota de la coalició morada a Galícia no s’identifiqués amb el partit soci del PSOE en el Govern. Com si no anés amb ells. Curiosament va ser el mateix Pablo Iglesias que va sortir, al concloure el recompte, assumint la patacada amb tota franquesa i parlant de derrota i que Podem farà autocrítica immediatament. ¡Ah! De vegades, quan el periodisme vol fer bona lletra amb el poder, passen aquestes coses. S’esforcen per dissimular una mica la magnitud de la tragèdia, i resulta que queden en evidència i se’ls acaba veient el llautó.

També ha sigut pintoresc allò del candidat del PP a Euskadi, Carlos Iturgaiz. L’home imposat per Pablo Casado ha perdut gairebé la meitat de diputats. Una considerable destrossa. I, no obstant, va sortir exclamant, eufòric, que havien guanyat. Guanyat a l’enquesta del pervers José Félix Tezanos que, segons Iturgaiz, en els seus sondejos els donaven per enterrats i morts. ¡Ah! Això de les eleccions és com quan juguen els nens al pati de l’escola. Sempre succeeix el mateix. Per mes que t’apallissin, per més amics que perdis, si no et consoles tu mateix  és perquè no vols.