TU I JO SOM TRES

Acabar temporada vomitant

zentauroepp53906036 televisi n monegal200627160814

zentauroepp53906036 televisi n monegal200627160814

2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal

Per tancar la temporada amb un bon impacte David Broncano (‘La Resistencia’, Movistar +) ha contractat a un vomitador professional anomenat Cristo perquè ens en llanci una llarga i càlida vomitada. El vomitador es va esforçar, això és innegable, però no va aconseguir el que es pretenia. Amb prou feines va aconseguir evacuar alguna escopinada. No obstant, aquesta ‘performance’ televisiva del vòmit mereix que es ressalti. D’aquest tancament de temporada de ‘La Resistencia’ s’ha emportat tots els titulars Cristina Pedroche, que va ser entrevistada i va donar una instructiva lliçó sobre com utilitzar la copa menstrual. A casa ens ha interessat molt més la plasticitat lletgista de la vomitada final. Broncano deia que era una metàfora. Una espècie de radiografia bàrbara del que està sent l’any 2020. Jo crec que els ha sortit un retrat del que és la tele, almenys en un alt percentatge de programes. Discrepo, això sí, de l’element escenogràfic, la tanca de protecció de metacrilat que van posar al vomitador, «¡Perquè no esquitxi!» segons advertien els que hi havia congregats. ¡Ah! Va ser un error. Precisament el que s’havia de fer era esquitxar. Una gran esquitxada universal, que és exactament el que fa la tele diàriament.

‘La Resistencia’ ha contractat un vomitador professional per tancar temporada

Notícies relacionades

Fa 20 anys, una nit es va plantar a 'Crónicas marcianas’ el corrosiu pallasso Leo Bassi. Ho he explicat en aquesta columna més d’una vegada. Bassi portava a les mans, dins d’un gran tàper, una tifa enorme i colossal. «¡És una autentica merda de vaca, i li he afegit 150 grams de pols explosiva!», va anunciar davant d’un públic que es començava a preocupar. Efectivament. Va treure la cagada del tàper, la va posar enmig del plató i va procedir a fer-la explotar. L’explosió va ser antològica. Volaven trossos de caca de vaca per tot arreu. Tots els allà presents, els artistes de 'Crónicas’, els opinants tafaners, els tècnics, els càmeres, i el públic de les grades van quedar xops. ¡Ahh! El missatge de Bassi va ser tan tremend com exacte: compte amb la tele que pots acabar cobert de merda per tot arreu.

Ara mateix a ‘La casa fuerte’ (T-5) viuen un plus d’audiència extraordinari. Estan especulant sobre si la concursant Fani va ser prostituta temps enrere. Molts programes de la cadena estan escurant el tema. Fins i tot han enviat reporters perquè burxin en el passat de Fani. Això és el vòmit televisiu. La merda. La metàfora feta realitat.