ESTRENA A TVE-1

Els famosos s'examinen del 'Typical spanish'

'Celebrities' com ara Ainhoa Arteta, Jesús Castro i Los Chunguitos mostren els seus coneixements sobre Espanya

Frank Blanco presenta el programa ajudat per Florentino Fernández i Vicky Berrocal

ialvarez52520731 television  typical spanish   diversi n y muchas celebrities200618013044

ialvarez52520731 television typical spanish diversi n y muchas celebrities200618013044 / JON ARRILLAGA

2
Es llegeix en minuts
Inés Álvarez
Inés Álvarez

Periodista

Especialista en programes de televisió i sèries

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Als famosos se’ls ha fet cuinar, imitar, ballar, tirar-se d’un trampolí.... i ara es posaran a prova els seus coneixements sobre el més típic del país. Se n’encarregarà el nou programa Typical spanish, que estrena TVE-1 divendres, 19 (22.00 hores).  Presentat per Frank Blanco, l’espai compta amb Florentino Fernández  i Vicky Berrocal com a capitans dels dos equips formats per tres de famosos de diferents generacions.

«Veurem grans personalitats fora de context i en la seva faceta més gamberra i divertida», avança el presentador. Entre els 60 concursants que desfilen pels 10 programes hi ha Ainhoa Arteta, Los Chunguitos, Jesús Castro, Agatha Ruiz de la Prada, Verónica Forqué, Alaska, Omar Montes, Massiel i  Lorenzo Caprile, a més de grans còmics habituals de la petita pantalla. És el cas de Carlos Latre, que en alguns dels programes també substitueix Berrocal en les seves tasques de capitana. 

Divertit i didàctic

Typical spanish, «un programa fresquito, d’estiu, familiar, divertit i didàctic», com defineix Toñi Prieto, directora d’Entreteniment de TVE, els famosos s’enfrontaran a reptes sobre la cultura general, la gastronomia, la geografia i les tradicions espanyoles. Amb els seus encerts van sumant punts i, al final, hi ha una ruleta russa en la qual els poden perdre o veure’ls multiplicats, cosa que augmenta la tensió.

«A més, tenim una banda en directe. El plató és una festa», destaca Blanco. «És un programa molt divertit, amb gent guai, i això traspassa la pantalla», afegeix Flo, que participarà la temporada vinent a ’Masterchef celebrity’. Per la seva banda, Berrocal, que hem vist en l’última edició del ‘talent’ culinari, confessa: «He après més sobre Espanya en 10 setmanes que en 47 anys de la meva vida».

Èxit internacional

L’espai, produït per RTVE amb la col·laboració de Shine Iberia, és una adaptació del programa  I love my country, que s’emet amb èxit a 38 països. «A Holanda, on va començar, acumula més de 10 anys d’emissió ininterrompuda», assenyala el presentador. Aquí se li ha canviat bastant el títol, ja que en altres llocs es diu Estimo el meu país o Estimo Portugal, perquè aquí expliquem amb una frase que ho defineix molt bé, «typical spanish», i és més divertit. 

Notícies relacionades

L’espai es va començar a gravar abans del confinament, amb la qual cosa els tres primers programes compten amb el públic, una cosa que és molt important.  «Perquè a la grada li és igual les repostes als concursants», explica Ana Rivas, directora d’Entreteniment de Shine Iberia. Però les mesures de seguretat van obligar a substituir-lo per unes pantalles amb públic virtual, que també interactua amb els convidats. «Així que no es perd emoció ni frescor», assegura.

Dos ingredients importants del programa, que es donen perquè els famosos s’obliden de les càmeres i s’entreguen.  El premi també és una cosa típica: pot ser un càntir, un pernil o ceràmica de Talavera de la Reina. «Però com que són tan competitius, sembla que es juguin la Champions», conclou Rivas. 

Temes:

TVE