NOVA NORMATIVA

Els Globus d'Or no premiaran actors amb màscara

Pedro Pascal, el protagonista de la sèrie de Disney+ 'The Mandalorian', no podrà rebre una nominació

portada-mandalorian-t

portada-mandalorian-t

1
Es llegeix en minuts
EFE

 El xilè Pedro Pascal no podrà aconseguir un Globus d’Or pel seu paper a la sèrie The Mandalorian. I la raó està en el fet que l’Associació de la Premsa Estrangera de Hollywood (HFPA) ha anunciat noves modificacions al reglament que especifiquen que no podran ser candidats els actors que no mostrin el seu rostre en pantalla.

«Les interpretacions únicament de veu no són elegibles en cap categoria d’actuació», explica la norma amb referència a l’impuls que estan rebent les sèries basades en superherois o protagonistes emmascarats, com a The Mandalorian.

Pascal, que protagonitza la sèrie, apareix amb màscara en tots els episodis de la primera temporada excepte l’últim, en el qual el descobreix durant un temps breu que amb prou feines assoliria el mínim per rebre una nominació. De fet, ni la sèrie ni Pascal van ser candidates als últims Globus d’Or, però l’aclariment ve en previsió de l’estrena de sèries que, igual com  The Mandalorian va fer amb Star Wars, agafaran el relleu de franquícies com Marvel i DC Còmic, per la qual cosa podrà augmentar la presència d’intèrprets amb el rostre cobert i els guionistes hauran de reparar en aquest requisit si volen figurar en les gales de premis. De fet, en alguns casos ni tan sols els protagonistes actuen davant de les càmeres, ja que el mateix Pascal va posar únicament la seva veu en diverses escenes rodades amb figurants.

Inclusió d’antologies

Notícies relacionades

Entre altres canvis, els Globus d’Or inclouran les antologies en la mateixa categoria que premia les minisèries o pel·lícules televisives. Una antologia és una sèrie en la qual cada capítol narra una història completament diferent sota una mateixa temàtica o objectiu, com Black Mirror o The Twilight Zone.

També van especificar que les interpretacions de repartiment hauran d’aparèixer en un 5 % de la trama per poder concursar i que els directors hauran de ser reconeguts visualment en els crèdits. Finalment, van aclarir que si dos països financen un projecte podran competir conjuntament en la categoria internacional.

Temes:

Sèries