TU I JO SOM TRES

Zulema i Macarena a Almeria 'western'

zentauroepp53190620 monegal200421180357

zentauroepp53190620 monegal200421180357

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal

El títul Vis a vis l’han mantingut, però tota semblança amb Vis a vis és il·lusòria. Aquesta cinquena temporada que acaba d’estrenar el canal FOX suposo que haurà desconcertat els fans d’aquesta sèrie. Ja no apareixen ni Cruz del Norte ni Cruz del Sur, els establiments penitenciaris on succeïa tot.

Ara les recluses s’han escampat. Es torren al sol del desert d’Almeria, allà on es van rodar tants espagueti western. Preparen un últim cop. Es  volen emportar una diadema de brillants, o sigui com aquelles tremendes senyores d’Ocean’s 8, però en clau poligonera. Es refugien en una espècie de motel anomenat Oasis. En vista de qui el regenta, sembla la versió grollera d’aquell motel que tenien Anthony Perkins i la mòmia de la seva mare a Psicosi. Escampades pel desert d’Almeria, al costat d’algun cactus de garden center, potser pretenen una picada d’ullet al Tarantino de Obert fins a la matinada. O sigui, que en aquesta ultima entrega de Vis a vis tot ens recorda a cosetes que ja hem vist anteriorment.

Aquí la que està portant el pes d’aquesta forçada cinquena temporada –i salvant-la– continua sent Zulema. ¡Ahh! Nawja Nimri és una actriu tremenda. Una personalitat contundent. Atreu. Arrossega. Captiva d’una forma brutal i assalvatjada. En aquest primer capítol –FOX només n’emet un per setmana– protagonitza una escena contra un canalla violador que és un dels pocs moments que valen la pena.

Notícies relacionades

Li pega una puntada a la boca. El deixa sagnant en un racó. I li deixa anar llavors: «Dona’m el mòbil, que jugarem al joc del telèfon. Trucaré a qualsevol dels que tens memoritzats i si qui contesti em diu que ets un miserable et volo les pilotes». I acaba posant-li el canó de la pistola a la bragueta i li rebenta els ous. ¡Ahh! A casa les escenes en les quals no surt Zulema les passem amb l’avançament ràpid, a tota metxa. Una excepció: quan apareix Itziar Castro, la formidable Goya, també la mirem amb atenció.

Veurem el que ens ofereixen els set capítols que queden. Vist el primer, es pot certificar que l’ADN deVis a vis ha sigut alterat en algun laboratori. No és el canvi d’escenari només. L’essència carcerària, aquest clima tan atractiu, tan roí, tan dens, ha desaparegut per complet. Desitjo que almenys aconsegueixin robar els diamants. Zulema se’ls mereix.

Temes:

Vis a vis