ESTRENA A TVE-1

'Entre ovejas' porta a pasturar Mariló Montero i altres famosos

TVE-1 estrena un programa que porta diferents personalitats a l'alta muntanya amb el pastor Zacarías

zentauroepp53007660 television programa entre ovejas  melani olivares y marilo m200402185658

zentauroepp53007660 television programa entre ovejas melani olivares y marilo m200402185658

3
Es llegeix en minuts
Sònia Parladé

TVE-1 estrena aquest divendres, 3 d’abril (23.50 hores), ‘Entre ovejas’, un programa produït en col·laboració amb El Terrat que seguirà els passos de Zacarías Fievet, un pastor de 23 anys que donarà a conèixer el seu ofici en impressionants paisatges d’alta muntanya mentre condueix un gran ramat de 1.300 ovelles. En cada programa l’acompanyaran dos de famosos que compartiran el seu mode de vida i deixaran enrere el seu enfeinat món habitual. Les primeres seran la presentadora Mariló Montero i l’actriu Melani Olivares.

A part de la seva passió i devoció per ser pastor, Zacarías adora la fotografia. S’hi va aficionar de petit, jugant amb les càmeres de rodet d’un sol ús. Més tard, es va treure el certificat de professionalitat a Astúries. La fotografia, diu, combina a la perfecció amb el seu ofici de pastor. Sempre porta la càmera a sobre, ja que quan pastura a la muntanya l’apassiona combinar la silueta de les muntanyes amb el bestiar, les ovelles i els gossos. «Un paisatge sense animals ara és com si se’m quedés buit», assegura a aquest diari.

Una escola de pastors

Ser pastor, tot i que no ho canviaria per res, és cada vegada més difícil. Cada vegada hi ha menys ovellers, sobretot joves i d’alta muntanya. Zacarías té el perquè: d’una banda, hi ha un dèficit de formació de l’ofici. A Espanya només hi ha cinc escoles de pastors. Hi ha cursos de setmanes, sí, però res més especialitzat. Per això, una de les seves metes és muntar una escola de pastors.

Mariló Montero, amb la vara de pasturar, al mig del ramat en el primer programa d’’Entre ovejas’. / TVE

D’altra banda, les condicions de treball, explica, «es queden una mica enrere del segle XXI». I és que l’alta muntanya no té unes mínimes condicions per als pastors, que ell resumeix amb «cases amb simplement una placa solar, electricitat per carregar el telèfon, una nevera i llum». Segons Zacarías, les condicions segueixen en el segle passat.

També és important la por de la solitud. La solitud espanta tothom. Però cal pensar que la muntanya és sinònim de reflexió constant: tot va més lent i hi ha temps per entendre les emocions. Estant sol, assegura, «ets capaç d’observar, d’apreciar silencis molt necessaris que t’ajuden a reflexionar bé sobre les coses».

Al principi s’hi va negar

L’oportunitat de protagonitzar ‘Entre ovejas’ li va arribar durant una visita a la seva àvia, a França. Li va trucar el president executiu d’El Terrat, tot i que en un primer moment va pensar que es tractava d’una broma dels seus amics, i va dir que no.

Quan van tornar a dir-li-ho i va comprovar que la cosa anava seriosament, ho va veure com una gran oportunitat. Es va adonar, així, de la «capacitat de divulgació que tindria i dels altaveus socials que l’acompanyarien, podent crear unes converses molt interessants amb els convidats».

Convidats famosos

Els famosos que acompanyen Zacarías viuen una experiència única atapeïda de moments inoblidables mentre descobreixen impressionants paisatges. Així, es contrasten dos estils de vida totalment oposats que els ajudaran a descobrir aspectes de si mateixos que no coneixien.

El més important que els famosos van aprendre de l’experiència, explica el jove pastor, és «la relació entre els animals, la naturalesa i el pastor. I que, a la muntanya, menys és més». Per la seva part, Zacarías va aprendre una cosa diferent de cadascun dels convidats.

Zacarías Fievet es pren un respir contemplatiu.

Va tenir una connexió especial amb un parell de famosos: el cantant i presentador Ricky Merino i l’actriu Melani Olivares són dos dels convidats amb els quals continua mantenint contacte el pastor. «M’agrada tractar amb gent molt oberta, sense filtres i sense màscara. Ricky i Melani, també Nacho Vidal, tenen una gran capacitat de crear una conversa», explica.

Melani i Mariló, les primeres

Melani Olivares i Mariló Montero seran les primeres convidades del programa i protagonistes del primer episodi, on travessaran la vall de Bardají, a Osca, una experiència que provocarà en les protagonistes canvis en els seus propis prejudicis i una relació de confiança i amistat amb Zacarías que cap oblidarà.

Notícies relacionades

La resta dels programes els protagonitzaran Verónica Forqué, Xuso Jones, Andreu Buenafuente, Raúl Cimas, Ricky Merino, Nacho Vidal, Anabel Alonso, Baltasar Garzón, Antonia dell’Atte i Ágatha Ruiz de la Prada, que completen la llista de convidats que acompanyen Zacarías i les seves ovelles en els episodis de la temporada.

Tot i que, assegura, «ha anat llançant molts missatges subliminars que cada persona anirà ‘agafant’, mitjançant el programa, Zacarías pretén llançar un missatge als espectadors: amb molt poc es pot ser feliç, i una de les qualitats de vida més grans és la llibertat que ofereix la muntanya.

Temes:

TVE