ESTRENA AQUEST DIVENDRES, 14

El fenomen Luimelia ja té minisèrie

L''spin off' d'Atresplayer Premium col·loca la història d'amor de la Luisita i l'Amelia, personatges de 'Amar es para siempre', al Madrid actual

luimelia mariavillanueva

luimelia mariavillanueva

2
Es llegeix en minuts
Inés Álvarez
Inés Álvarez

Periodista

Especialista en programes de televisió i sèries

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El fenomen Luimelia, el que han provocat dos personatges de la sèrie d’Antena 3 ‘Amar es para siempre’la Luisita i l’Amelia, que mantenen una relació d’amor, ja té sèrie. O més ben dit minisèrie, ja que compta amb sis capítols de 10 minuts cadascun. I Atresplayer no hauria pogut escollir millor dia per estrenar-la, aquest divendres, 14, Dia dels Enamorats, perquè ‘#Luimelia’ parla també d’amor, tot i que en un context molt diferent.

Així, la minisèrie produïda per Atresmedia TV en col·laboració amb Diagonal TV col·loca aquests dos personatges, a qui donen vida Paula Usero (Luisita, a ‘Amar es para siempre’) i Carol Rovira (Amelia), en una altra època i lloc. Les joves ja no viuen a finals dels anys 70, sinó al 2020, i en lloc de viure en un típic barri madrileny del tardofranquisme es mouen pel Madrid actual. A més, encara no es coneixen.

«La història comença de zero. Els personatges viuen en un altre context històric, social, polític... I vesteixen diferent, utilitzen un llenguatge més col·loquial, amb renecs... Es fan petons pel carrer...», explica a EL PERIÓDICO Paula Usero. Tot i que, això sí, guarden «l’essència» de la Luisita i l’Amelia.

Homosexualitat femenina

L’‘spin off’ (sèrie derivada), dirigit per Borja González Santaolalla, Eugeni Margalló i creat per Camino Sánchez, Borja González Santaolalla i Diana Rojo, ha volgut aprofitar la bomba que va suposar la introducció d’aquesta trama en la longeva ficció d’Antena 3, així com el fenomen que ha provocat a les xarxes socials, per aprofundir en un tema tan actual com l’homosexualitat femenina. «En el fons és una comparació del que ha canviat la situació... o no. Perquè encara queda molta feina per fer», assegura Carol Rovira.

Notícies relacionades

«El fenomen de la Luimelia, a ‘Amar...’ ha creat un enrenou meravellós i ha traspassat fronteres, perquè no és el mateix ser homosexual aquí que en un lloc on és delicte», adverteix Rovira. «La gent s’identifica amb els nostres personatges, que els donen a la gent eines per dir a la seva família: ‘Jo soc com elles’», afegeix Usero, que explica que reben missatges des de països com el Japó i de Sud-amèrica.

Més llibertat

El pas a una plataforma de pagament, com és Atresplayer Premium, els ha permès, així mateix, mostrar actituds que són impensables en una sèrie de sobretaula d’una televisió generalista. També per l’època de què parla. «En una sèrie de context franquista com ‘Amar...’ no et pots fer un petó al carrer», adverteix Usero, que apunta que a ‘#Luimelia’ tenen més llibertat. El que sí que troben en la nova ficció és una cotilla per endinsar-se més en els temes, perquè ho han de comprimir tot en els 10 minuts de durada. «Ens demanen ritme, molt ritme. Perquè hi ha més comèdia i, sobretot, poc temps», confessa Rovira. Tot i que això té solució: «Si hi ha una segona temporada, podrem aprofundir més», coincideixen les actrius.