L'AVANTSALA DELS GOYA

Javier Cámara, Candela Peña i Yolanda Ramos triomfen en els Feroz

'Vida perfecta' i 'Hierro' s'alcen com les sèries del 2019

opremios-feroz / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe

Les sèries de televisió ‘Vida perfecta’, com a millor comèdia, i ‘Hierro’, entre les dramàtiques, totes dues de Movistar+, han sigut les guanyadores dels 7ns Premis Feroz de televisió que entrega l’Associació d’Informadors de Cine d’Espanya (AICE).

Javier Cámara, pel seu esbojarrat ministre en la sèrie ‘Vota Juan’, i Candela Peña, pel seu jutge de ‘Hierro’ van ser elegits com a millors actors d’una sèrie, mentre Yolanda Ramos, l’assessora Noemí Argüelles de ‘Paquita Salas’ i Enric Auquer, pel seu paper de discapacitat intel·lectual a ‘Vida perfecta’ es van emportar els premis com a actors de repartiment.

El català Auquer ha fet doblet aquesta nit al triomfar també com a actor secundari a ‘Quien a hierro mata’, el ‘thriller’ de Paco Plaza en què interpreta el fill d’un narco gallec.

Dirigida per Pepe Coira i Alfonso Blanco, i protagonitzat per Candela Peña Darío Grandinetti, ‘Hierro’ segueix la vida durant uns mesos de trasllat forçós a l’illa de Hierro d’una jutge (Peña) que, tot just arribar, ha d’afrontar un cas d’assassinat: un jove illenc molt popular apareix mort hores abans de casar-se amb la filla d’un fosc empresari.

Vida perfecta’ és una comèdia coral en què la directora de la sèrie, Leticia Dolera, es reserva el paper principal sobre el qual giren les peripècies de diversos personatges: la seva germana lesbiana, la seva rica i atractiva amiga, mare de dos nens, i el jardiner discapacitat que cuida la urbanització on viu l’amiga.

Tant ‘Vota Juan’ com ‘Paquita Salas’ són dues sàtires hilarants de la vida d’esquena al públic d’un polític, en el cas de la primera, amb Javier Cámara com a candidat per accident a president del govern, i d’una de desastrosa i caòtica, però molt autèntica, representant d’actors, Paquita Salas.

Premis de la crítica

Notícies relacionades

Els més de 200 periodistes, crítics i informadors de cine agrupats en els Feroz, que celebraven aquest any la seva setena edició, premien tant sèries com llargmetratges, en dues categories de drama i comèdia, que també distingeixen els seus intèrprets, en el cas del cine.

Aquest any, els noms dels premiats es van conèixer en una gala celebrada al teatre auditori municipal Ciudad de Alcobendas, que va comptar amb l’assistència dels màxims representants del món del cine, des dels intèrprets i cineastes, fins a la indústria i els polítics, entre ells, per primera vegada, amb l’assistència del ministre titular de Cultura, José Manuel Rodríguez Uribes