15 jul 2020

Anar al contingut

ACORD FINS AL 2022

Mediaset es queda la Copa del Rei per 80 milions

La RFEF i el grup de Tele 5 i Cuatro arriben a un acord per a aquesta temporada i dues més

Mediaset es queda la Copa del Rei per 80 milions

RFEF

La Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha anunciat aquest divendres l’adjudicació dels drets de retransmissió audiovisual a Espanya i part del món de la Copa del Rei per a aquesta temporada i les dues pròximes, a canvi d’una xifra rècord de comercialització pròxima als 80 milions d’euros.

Després de la convocatòria a l’agost del concurs per a la contractació dels drets televisius, amb un termini per a la presentació d’ofertes que va finalitzar el 30 de setembre, la RFEF ha adjudicat el contracte en territori espanyol a Mediaset (grup propietari de Tele 5 i Cuatro, entre d’altres). L’acord tindrà vigència fins a la temporada 2021-22.

«La RFEF confia a superar la xifra total de 100 milions d’euros pels tres anys un cop finalitzi el procés de comercialització, que encara està obert en alguns països d’Europa i de la resta del món», ha anunciat la federació en un comunicat.

S’estrena format

Aquesta temporada la Copa del Rei estrenarà un nou format amb la participació d’un total de 116 equips, inclosos 10 de categoria territorial classificats des d’una ronda inicial que començarà la pròxima setmana i que al principi no va decidir incloure la RFEF en el concurs publicat a l’agost, a més dels quatre semifinalistes de la Copa Federació.

Les eliminatòries seran a partit únic i es jugaran a l’estadi de l’equip de menor categoria fins a quarts de final. La primera tindrà lloc el 18 de desembre, amb la participació de tots els equips a excepció dels quatre que disputin la Supercopa (Barcelona, Reial Madrid, Atlètic de Madrid i València).

Final al 18 d’abril

Els vencedors d’aquesta primera eliminatòria tornaran a la competició copera el 12 de gener. A setzens se sumaran als 28 clubs guanyadors els quatre conjunts que participin en la Supercopa –podran competir entre si– el 22 de gener. Els vuitens de final seran el 29 de gener, i els quarts, el 5 de febrer. Les semifinals, ja amb l’habitual format a doble partit, es disputaran el 12 de febrer i el 4 de març. La final serà el 18 d’abril.