TU I JO SOM TRES

Els errors d'Inés, Vicent i Cayetana

tu y yo somos tres por ferran monegal / periodico

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

I resulta que a l’arribar al debat, i mentre pujava per les escales de TV-3,Cayetana Álvarez de Toledoanava arrencant tots els llaços que trobava.¡Ah! Quin immens error, el de Cayetana. No sé per què ha canviat. Meses enrere es va presentar a l’anterior debat a Sant Joan Despí vestida amb jersei groc. Ho vaig celebrar. Va ser una decisió intel·ligent. Els colors són de tots. O sigui que aquesta vegada en lloc d’arrencar llaços el que hauria d’haver fet és posar-ne més. Per acabar-ho d’arreglar, al sortir del debat va declarar (va passar l’entrevistaXavier Graset al Més 324): «Espero que la pròxima vegada que vingui no hagi de netejar aquesta casa de penjarelles antidemocràtiques». Un altre error monumental. Els llaços no són brutes penjarelles antidemocràtiques. El que és antidemocràtic és arrencar, destruir, aniquilar, el que d’altres, exercint la seva llibertat, han col·locat. Encara que sigui a TV-3. Tant de bo tot el problema d’aquesta cadena fossin els llaços que pengen de les baranes i balustres.

Sobre el debat, lamentar una altra vegada el gest prepotent de l’encara director,Vicent Sanchis, elegint-se a si mateix per presentar-lo i moderar-lo. Un director que està reprovat pel Parlament, i que segueix aferrat al càrrec, el mínim que hauria de fer és camuflar-se. Fa al contrari. Li agrada fer-se notar, es recrea en la seva situació de reprovat, suplanta els professionals de la casa més preparats i amb més experiència en debats, i fa cas omís de l’obligació de la paritat de gènere. Ja l’hi vaig dir en el debat anterior, que també es va elegir a si mateix per protagonitzar-lo. Tenia on escollir: Lídia Heredia, Ariadna Oltra, Raquel Sans... No serà per falta de bones professionals, amb experiència i ben preparades.

Notícies relacionades

Tornant al debat: també es va equivocar molt Inés Arrimadas traient-li una altra vegada a Sanchis la carta de dimissió perquè la firmés. Aquest cop visual ja no és novetat. En un plató de tele, tot dejà vu resulta inútil. Fatal. Si Arrimadasvolia fer alguna cosa perquè TV-3 deixés d’estar en mans de qui l’ha transformat en artefacte d’agitació i propaganda, hauria d’haver treballat al Parlament, cada dia, com a líder de l’oposició, i no acabar abandonant-lo. Encara que sembli mentida, ella representa la primera força política que els catalans van votar en les últimes eleccions. Convé recordar-ho, perquè fins i tot ella ho ha oblidat.