TU I JO SOM TRES

Torra guanya un Oscar per «¡Quins collons!»

La comèdia de Quim Torra a '30 minuts' triomfa en els programes d'humor

tu y yo somos tres por ferran monegal / periodico

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

El teatret, la comèdia, que va interpretar Quim Torra en el 30 minuts de diumenge (TV-3) ha sigut una benedicció per als programes d’humor. El rampell de fer-se gravar al seu despatx, amb el seu secretari, Pere Cardús, dient-li que no hi ha manera que Sánchez es posi al telèfon, i ell contestant: «¡Quins collons!», ¡ah!, aquesta escenificació a l’estil d’una astracanada la va reprendre Dani Mateo a El intermedio (La Sexta) i va assegurar que a Hollywood ja han decidit donar aTorra l’Oscar a la millor interpretació masculina, en lloc de donar-lo a Joaquin Phoenix.

Hi estic d’acord, el curtmetratge ¡Quins collons! supera en comicitat, de llarg, la pel·lícula Joker. També Toni Soler ens va fer la seva particular performance sobre l’esquetx protagonitzat pel president de la Generalitat. Vam veure que Jaïr Domínguez entrava al seu camerino (Està passant, TV-3) i li deia que estava buscant a la guia el telèfon del president i que li sortien, només a Espanya, més de 900 Pedros Sánchez. I Soler, que en aquell instant s’estava tallant les ungles dels peus, va quedar consternadíssim. Fins i tot Buenafuente (Late motiv, #0), que, en temes de Catalunya, o s’evadeix o és massa primmirat, fins i tot BF els deia, va fer un petit acting per simular ser Miguel Gila. I amb el seu casc de soldat i el seu telèfon de baquelita anava trucant a Sánchez i a Torra, a veure si trobava una manera de parar la guerra entre aquestes criatures. Resumint, que la comèdia de Torra ha sigut rebuda amb molta conya per l’humorisme televisiu.

Notícies relacionades

El més increïble d’això és que el president creia –o potser a TV-3 li van fer creure– que aquesta escenificació seva quedaria com una cosa natural, com un instant que els del 30 minuts havien captat per casualitat circulant pels passadissos de Palau, i que així es reforçaria la idea que Sánchez és un impresentable, perquè no es posa al telèfon. Però, ¡ai!, la veritat és que els ha sortit una vinyeta que semblava triada d’aquell hilarant personatge del gran Francisco Ibáñez anomenat El botones Sacarino. Els guionistes que han fet fer a Torra aquesta bestiesa haurien d’haver recordat aquell programa que feia Martina Klein a Antena 3 titulat El club del chiste. Un dia va visitarManuel Fraga Iribarne i li va demanar que expliqués un acudit de gallecs. I Fraga va contestar: «Jo soc gallec, per tant jo soc l’acudit».