TU I JO SOM TRES

La sensatesa d'una cabra sense trinxeres

tu y yo somos tres por ferran monegal / periodico

2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

L’altre dia la presentadora de Viva la vida (T-5), Emma García, va començar el seu programa molt entusiasmada. Havia quedat encantada amb la desfilada de les Forces Armades. I ens va dir que havia preparat unaperformancesobre la marxa per retre’ls homenatge. El número va consistir a disfressar de legionaris la sevatroupede col·laboradors, ajudants i xafarderes en general.  Home, li va sortir un show una mica macarrònic, la veritat. Però hi va haver una cosa interessant. Resulta que també van convocar-hi una cabra, disfressada de cabra de la Legió, i vam veure que la portaven arrossegant entre dos perquè la cabra no volia entrar. Mentre tots feien la gresca ‘cutre’, la cabra es resistia heroicament a participar-hi. Fins al punt que la mateixaEmma Garcíava acabar exclamant: «Bé, si la cabra no vol entrar, que es quedi fora». Efectivament. La bèstia es va retirar amb una dignitat molt gran.

¡Ah! Han tingut sort els deViva la vida. Si arriben a forçar la cabra, ja sabem el que hagués passat. S’hauria col·locat al mig del plató i hauria procedit a efectuar una llarga i càlida pixada, probablement acompanyada d’una immensa cagada. No és una suposició meva. En aquests gairebé 30 anys que fa que intento analitzar la tele, dono fe que, sempre que han forçat un animal, un animal de veritat, a participar en unshowtelevisiu, es posa a orinar i defecar. És la seva manera de protestar. Recordo que una vegada, quan la senyoraCamposestava en actiu, va col·locar una vaca al seu plató. I aquella vaca es va posar immediatament a evacuar una pixada tan colossal que gairebé han de sortir amb barca. En una altra ocasió, en un programa deNúria Roca(Waku Waku,TVE) van treure una llama. I la bèstia va començar a llançar escopinades i els va deixar tots empastifats de saliva.  ¡Ahh! Quina sensatesa i saviesa la de la cabra, la vaca i la llama.

Notícies relacionades

En el seu Late Motiv (#0), Buenafuente acaba de dir que el que passa a Catalunya és culpa de polítics que estan sembrant més odi que diàleg i que «ens empenyen cap a trinxeres on no volem ser». Aquesta vegada estic amb Buenafuente. Però a més dels polítics també n’hi ha d’altres instal·lats en trinxeres. Falsos informadors, opinants per compte d’altri, tertulians de consigna..., ens disparen des de la tele diàriament. L’audiència hauríem de fer com els animals: evacuar a cada trinxera que ens volen instal·lar.