INVESTIGACIÓ OBERTA

La justícia italiana investiga Netflix per presumpta evasió fiscal

Un portaveu de la plataforma audiovisual assegura que la companyia paga a Itàlia els impostos que li correspon

zentauroepp28634832 file   this march 20  2012 file photo shows netfilx headquar190729183609

zentauroepp28634832 file this march 20 2012 file photo shows netfilx headquar190729183609 / Paul Sakuma

1
Es llegeix en minuts
Efe

La Fiscalia de Milà ha obert una investigació a la plataforma de continguts audiovisuals nord-americana Netflix per un suposat delicte de «falta de declaració d’impostos», segons ha informat aquest dijous el diari ‘Corriere della Sera’.

Segons la investigació, coordinada amb la policia financera italiana, malgrat que la societat, amb un 1,4 milions d’abonats a Itàlia, no té presència física en aquest país, «mantindria una organització oculta estable».

Els investigadors es basen que tant els servidors d’Internet com els cables per a la difusió demostren la presència de l’activitat al país.

Sense directius a Itàlia

La investigació s’ha obert contra desconeguts, ja que la societat californiana no té cap directiu encarregat al país.

Un portaveu de Netflix ha assegurat que la companyia «ha estat treballant estretament amb les autoritats fiscals italianes» i que a Itàlia paga els impostos que li correspon.

«A Itàlia paguem els impostos que devem, com en tots els altres països. Netflix inverteix milions d’euros en produccions italianes, i així ajuda a crear llocs de treball i a donar recolzament al talent creatiu local», ha explicat.

Continguts des de l’estranger

Notícies relacionades

Segons les investigacions de la policia financera de Milà, els continguts d’entreteniment arriben en vídeo a Itàlia des de l’estranger i es transmeten al territori nacional a través de les xarxes, administrades pels proveïdors d’Internet que Netflix paga regularment.

La mateixa companyia amb seu europea als Països Baixos pot disfrutar de l’ús exclusiu de servidors i ordinadors que, a més de processar dades de pel·lícules, sèries i música, processen els algoritmes que produeixen les ofertes i perfilen els usuaris per oferir el seu contingut televisiu dirigit només als qui resideixen al territori italià.

Temes:

Netflix Impostos