mes carregat d'estrenes

Les sèries que no et pots perdre a l'octubre

'Watchmen', 'Vida perfecta', 'Modern love' i 'Catalina la Grande' són les grans apostes

zentauroepp45328937 television teletodo helen mirren interpretar a la poderosa 181218173332 / hal shinnie

zentauroepp45328937 television teletodo helen mirren interpretar  a la poderosa 181218173332
watchmen-regina king-h-2019

/

7
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Les plataformes continuen posant a prova els seus subscriptors, a qui no donen treva ambla pluja d’estrenes. N’hi ha per a tots els gustos, des de sèries històriques (‘Catalina la Grande’) i d’acció (‘Watchmen’, ‘Batwoman’) fins a comèdies més o menys amargues (‘Vida perfecta’, ‘Como vivir contigo mismo, ‘La señora Fletcher’, ‘Modern love’), d’assassins en sèrie (‘Prodigal són’), apocalíptiques (‘La guerra de los mundos’ i ‘Daybreak’) i del gènere ‘teen’ (‘Buscando a Alaska’).

CATALINA LA GRANDE

3 d’octubre. Sky

Conspiracions polítiques, luxúria i poder a la Rússia Imperial de 1762. L’oscaritzada Helen Mirren, l’actriu que va donar vida a Isabel II a la pel·lícula ‘The queen’, interpreta aquí també una dona amb molt poder, la decidida emperadriu russa, que té la missió que el seu país continuï sent una de les grans potències europees del segle XVIII. Aquesta minisèrie de quatre episodis retrata els últims anys del seu regnat i la seva apassionada aventura amb Grigori Potiomkin (Jason Clarke).

BATWOMAN

8 d’octubre

La moda pels superherois continua vigent, i ara HBO recupera Batwoman, la versió femenina de Batman, una de les poques dones de l’univers de DC. L’actriu Ruby Rose es fica a la pell d’una rica hereva que torna a Gotham per reinstaurar l’ordre a la ciutat i buscar venjança per l’assassinat de la seva mare i la seva germana. Vaja, gairebé clavadet al Batman.

LA GUERRA DE LOS MUNDOS

11 d’octubre. #0 de Movistar

Minisèrie de tres episodis que adapta per a la cadena britànica BBC el gran clàssic de la literatura escrit per H. G. Wells, del qual ja es van fer versions radiofòniques (la famosa d’Orson Welles) i cinematogràfiques (amb Tom Cruise). Es tracta de la primera vegada que l’obra es desenvolupa a l’Anglaterra eduardiana (el 1906), període en què va ser escrita. L’impacte d’un gran meteorit desencadena la invasió del planeta per part d’una raça alienígena. Amb Eleanor Tomlinson (‘Poldark’) i Rafe Spall (‘Parque Jurásico: el reino perdido’).

CÓMO VIVIR CONTIGO MISMO

18 d’octubre. Netflix

Com en la pel·lícula de Michael Keaton ‘Els meus dobles, la meva dona i jo’, Paul Rudd s’enfronta en aquesta comèdia de vuit episodis a un clon de si mateix (tot i que aquí és només un). Per acabar-ho d’adobar, n’és una versió millorada, així que haurà de competir per quedar-se amb la seva dona (Aisling Bea), la seva carrera i la seva pròpia identitat. Narrada des de diferents punts de vista, està creada pel guanyador de l’Emmy Timothy Greenberg  (‘The Daily Show’ amb Jon Stewart).

MODERN LOVE

18 d’octubre. Amazon Prime

John Carney (que va estar darrere de les fantàstiques ‘Once’ i ‘Sing Street’) és l’escriptor, director i productor executiu d’aquesta sèrie coral que explora l’amor en totes les seves formes, etapes i a través de múltiples parelles, des de l’enamorament sobtat al desencís i les incerteses per un embaràs. Inspirada en la popular columna homònima del ‘New York Times’, els seus vuit episodis de mitja hora estan plens d’estrelles, com Gary Carr (‘Downton Abbey’), Tina Fey (‘Rockefeller Plaza’), Andy Garcia (‘Ocean’s Eleven: Hagan juego’), Anne Hathaway (‘Ocean’s 8’), Andrew Scott (‘Fleabag’), Catherine Keener (‘Déjame salir’) i John Slattery (‘Mad Men’).

VIDA PERFECTA

18 d’octubre. Movistar+

La polèmica per l’embaràs d’Aina Clotet no hauria d’entelar aquesta sèrie de Leticia Dolera, que arriba avalada per un premi a Cannes i que reivindica les dones imperfectes. Protagonitzada, escrita i dirigida per l’actriu catalana, que com a ‘Manual para ser una persona normal’ torna a formar tàndem amb Manuel Burque en el guió (i li reserva un paper), segueix tres noies d’uns trenta anys (Dolera, Celia Freijeiro i Aixa Villagrán) en plena crisi personal.

BUSCANDO A ALASKA

19 d’octubre. HBO

Josh Schwartz, creador d’icòniques sèries d’adolescents com ara ‘Gossip girl’ i ‘The OC’, està darrere d’aquesta minisèrie de vuit episodis basada en el premiat debut literari de John Green. L’aparent idíl·lica vida d’un grup de joves que coincideixen en un internat es trunca després d’una inesperada tragèdia. 

PRODIGAL SON

21 d’octubre. TNT

L’humor negre esquitxa aquesta sèrie protagonitzada per un psicòleg forense (Thomas Payne) amb amplis coneixements sobre com funciona la ment d’un assassí. Mal que li pesi, no només ho ha après als llibres, sinó també del seu pare, un criminal en sèrie empresonat (Michael Sheen) amb qui s’ha de retrobar per caçar un assassí que està copiant el ‘modus operandi’ del seu progenitor.

WATCHMEN

21 d’octubre. HBO

Damon Lindelof, un dels creadors de ‘Perdidos’ i ‘The leftovers’, fa una lliure adaptació de l’aclamada novel·la gràfica d’Alan Moore i Dave Gibbons, situada anys després dels fets narrats al còmic, del qual sí que recupera alguns elements i personatges. Al contrari del que va fer la pel·lícula de Zack Snyder (més fidel a l’original), substitueix l’amenaça nuclear en la guerra freda pel perill del supremacisme blanc. Jeremy Irons, Don Johnson i Regina King formen part del repartiment.

DAYBREAK

24 d’octubre. Netflix

Després de sèries com ara ‘The Society’, ‘Por 13 razones’ i ‘Sex education’, Netflix torna a apostar pel gènere juvenil amb aquesta ficció apocalíptica de l’estil ‘Mad Max’, en què no falten unes criatures semblants als zombis. Està protagonitzada per Colin Ford, Matthew Broderick, Alyvia Alyn Lind i Sophie Simnett.

LA SEÑORA FLETCHER

28 d’octubre. HBO

L’escriptor Tom Perrotta torna a adaptar una altra novel·la per a la petita pantalla, com ja va fer a ‘The leftovers’. La senyora Fletcher del títol (interpretada per Kathryn Hahn) troba ràpidament noves aficions per omplir el buit que ha deixat l’ingrés del seu fill a la universitat, donant regna solta a les seves fantasies sexuals.

ALTRES ESTRENES I TORNADES

EL JOVE SHELDON. Temporada 3. 3 d’octubre. Movistar Series. Sheldon Cooper continua enfrontant-se al dur dia a dia de ser un petit geni a Texas.

GOLIATH. Temporada 3. 4 d’octubre. Amazon Prime Video. Billy (Billy Bob Thornton) ha de reprendre la seva feina d’advocat quan el fill adolescent d’un amic és detingut per un doble homicidi. 

EDUCAR A UN SUPERHÉROE. 4 d’octubre. Netflix. Una mare soltera ha d’ocultar els superpoders del seu fill.

PEAKY BLINDERS. Temporada 5. 4 d’octubre. Netflix. Cillian Murphy torna a estar al comandament de la banda de gàngsters.

THE BLACKLIST. Temporada 7. 5 d’octubre. Movistar Series. Raymond Reddington ha sigut traït per Katarina, que el manté segrestat en parador desconegut. 

GET SHORTY. Temporada 3. 7 d’octubre. HBO. Continuarà les aventures de Daly i Rick mentre encara busquen maneres de fer la seva pel·lícula. 

MR. ROBOT. Temporada 4. 7 d’octubre. Movistar Series. Temporada final de la sèrie protagonitzada per Rami Malek. Durant la setmana de Nadal del 2015, Elliot torna a mostrar el seu costat justicier.

BAD BANKS. 7 d’octubre. AMC. La dura lluita d’una jove executiva especialitzada en inversions (Paula Beer) per obrir-se camí en un món d’homes.

THE WALKING DEAD. Temporada 10. 7 d’octubre. Fox. La tornada dels zombis.

SUPERGIRL. Temporada 5. 8 d’octubre. HBO. Algunes coses mai tornaran a ser iguals ara que Lena (Kate McGrath) coneix el secret de Kara i el Monitor ha arribat a Terra 38.

THE GOOD DOCTOR. Temporada 3. 8 d’octubre. AXN. El jove doctor Shaun Murphy afronta un nou repte molt personal.

ALL AMERICAN. Temporada 2. 8 d’octubre. HBO. A Spencer James (Daniel Ezra), ara campió estatal de futbol, se li planteja una decisió difícil de prendre. ¿Es queda a Beverly Hills i juga per a l’entrenador Billy Baker o torna a casa seva, al sud de Los Angeles, i juga per al seu pare? 

MODERN FAMILY. Desena i última temporada. 9 d’octubre. FOX. Les últimes peripècies de la peculiar família, ara que els fills han començat a deixar el niu.

RIVERDALE. Quarta temporada. 10 d’octubre. Movistar Series. Archie, Veronica, Betty, Jughead, Cheryl i Toni s’enfronten a nous misteris en una temporada que compta amb un episodi que ret homenatge al malaguanyat actor Luke Perry, el pare del protagonista. No hi faltarà Shannen Doherty, la Brenda de ‘Sensación de vivir’.

LEGACIES. Temporada 2. 11 d’octubre. HBO.

EMBRUJADAS. Temporada 2. 12 d’octubre. HBO. Després de la devastadora pèrdua de The Elders, un misteriós enemic encaputxat ataca les embruixades.

BLINDSPOT. Temporada 4. 12 d’octubre. HBO. La jove Jane Doe apareix nua, amb el cos totalment tatuat i sense records del seu passat, dins d’una bossa de viatge abandonada en plena plaça Times Square. 

MADAM SECRETARY. Sisena i última temporada. 14 d’octubre. Movistar Series. Elizabeth McCord (Téa Leoni) prepara la seva campanya per conquerir la Casa Blanca.

LA VIDA SECRETA DE LAS PAREJAS. Temporada 2. 14 d’octubre. HBO.

LA CASA DE LAS FLORES. Temporada 2. 18 d’octubre. Netflix. Després de la mort de la matriarca del clan De la Mora, Paulina ha d’abandonar Madrid i tornar a Mèxic. La família està en les seves hores més baixes. 

LIGERA COMO UNA PLUMA. Temporada 2 (Part 2). 20 d’octubre. HBO. McKenna es troba assetjada per una misteriosa crisàlide a l’esquena, un compte enrere que l’obliga a jugar una nova ronda del joc.

CASTLE ROCK. Temporada 2. 24 d’octubre. Movistar Series. L’antologia basada en les esgarrifoses novel·les de Stephen King dona cabuda a una nova història, adaptant el relat de ‘Misery’.

REVERIE. 24 d’octubre. SyFy. Una exnegociadora d’ostatges és reclutada pel seu antic cap per a una peculiar missió relacionada amb les noves tecnologies.

GOMORRA. Temporada 4. 24 d’octubre. HBO.

EL MÉTODO KOMINSKY. Temporada 2. 25 d’octubre. Netflix. Michael Douglas i Alan Arkin hi tornen amb el seu humor mordaç.

Notícies relacionades

SILICON VALLEY. Sisena i última temporada. Matinada del 27 al 28 d’octubre. Movistar Series i HBO. Flautista de Hamelín gaudeix d’un pròsper període d’expansió que porta Richard fins a compartir estrada al Congrés amb els grans gurus.

1994 (DICIANNOVE NOVANTA QUATTRO). 29 d’octubre. Movistar+. Tercera i última entrega de la trilogia del Tangentopoli sobre els anys que van determinar el nou rumb de la història d’Itàlia. La saga es va iniciar amb ‘1992’ i va continuar amb ‘1993’. És la primera vegada que Berlusconi apareix en persona en la sèrie, interpretat per Paolo Pierobon.