ESTRENA DIMECRES, 31

Marc Ribas: "A 'Joc de cartes estiu' sortim del típic xiringuito de platja"

El xef de 'Cuines' afronta una nova temporada que comença amb l'especial d'estiu en què hi haurà un capítol dedicat a famosos amb restaurant i d'altres sobre racons desconeguts

ialvarez48933675 barcelona 04 07 2019 television entrevista con el chef marc 190710180957

ialvarez48933675 barcelona 04 07 2019 television entrevista con el chef marc 190710180957 / ELISENDA PONS

2
Es llegeix en minuts
Inés Álvarez
Inés Álvarez

Periodista

Especialista en programes de televisió i sèries

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Torna 'Joc de cartes' a la graella de TV-3 aquest dimecres, 31,amb la seva edició d’estiu, en què hi haurà novetats tan suculentes com un programa dedicat a famosos que regenten restaurants a Catalunya, entre els quals hi ha Gemma Mengual, Andrés Velencoso i Ruth Jiménez, segons ha avançat Yotele. L’espai també visitarà restaurants ideals per a la temporada estival que no són només els que es troben al costat de les costes més freqüentades.

Marc Ribas amb Gemma Mengual (a la seva dreta, a 'Joc de cartes estiu' / TVC

Aquest any la temporada del programa que posa a prova restaurants i restauradors de Catalunya començarà amb 'Joc de cartes estiu' i després vindran els capítols de l’emissió regular. Els de la tercera. "Aquesta vegada comencem a l’estiu i no parem fins Nadal i no al revés", explica Marc Ribas, presentador i jurat d’aquest programa de TVC amb la col·laboració de DLO Magonola. El xef de 'Cuines' avança que hi haurà moltes sorpreses: "Cada any intentem fer coses noves i aquest any n’hi haurà".

Famosos de veritat

Quant al programa vip que tindrà aquesta edició reunirà famosos que ho són per les seves activitats i no per ser restauradors, tot i que regenten un restaurant, dels quals es descobrirà la seva faceta més familiar i menys coneguda per l’audiència. Ribas diu que la intenció del programa era que fossin famosos de veritat: "No perquè els coneixen a l’escala o són el delegat de classe", diu, fent broma. I ho han aconseguit, sobretot perquè Mengual (que té dos restaurants japonesos a Sant Cugat), i Velencoso (que ha obert Casa Andrés a Tossa de Mar amb la seva germana) han sigut notícia per qüestions alienes a la seva professió.

el presentador fa de gelater en un moment del programa. / TVC

Quant a la resta de programes, fugir dels xiringuitos de platja és una cosa intencionada. "Sortim del que és convencional perquè ens agrada conèixer els racons que la gent no coneix habitualment i els xiringuitos de platja estan molt bé, però n’hi ha molts que ja els tenim molt vistos, i volíem sortir una mica d’això", explica. Per això s’acostaran a locals amb piscina, al Pirineu, a les Terres del Ponent i envoltats d’espectaculars vinyes.

Nivell potent

Notícies relacionades

Segons el xef del restaurant Panot, a la Casa Fuster de Barcelona, i de la Taverna del Ciri, a Terrassa, aquest any el nivell és alt: "He trobat un nivell molt potent entre els restauradors". I és que amb la targeta de presentació d’uns nivells d’audiència del 23% de 'share' de mitjana els ha obert les portes de bons locals. "En la primera temporada els restauradors no sabien quins beneficis podien treure participant. Ara veuen que els afavoreix perquè els dona visibilitat".

Entre les novetats hi ha les entradetes de cada capítol. "Sorprendran", diu el seu presentador. "Abans ensenyàvem els llocs més emblemàtics i aquesta vegada ho farem d’una manera diferent. Ens riurem de nosaltres mateixos, i a passar-nos-ho bé per divertir el telespectador". Potser hi té alguna cosa a veure que en aquesta temporada el xef i presentador estrena faceta d’actor: "Fins a 18 vegades. Els teleespectadors em veuran en diversos musicals. ¿Cantant? Ja ho veuran", conclou, misteriós.