ESTRENA EL 4 DE JULIOL

Netflix entra als videojocs

L'adaptació de 'Stranger Things' obrirà la nova línia comercial de la coneguda plataforma de televisió

zentauroepp48612055 froml  netflix director of interactive gaming chris lee  bon190613095129

zentauroepp48612055 froml netflix director of interactive gaming chris lee bon190613095129 / GLENN CHAPMAN

3
Es llegeix en minuts

El que ha complicat la digitalització és que s’han diluït les fronteres entre sectors: tot es pot fer a la xarxa a base de dígits. I Netflixdona un nou exemple d’aquesta realitat: ha anunciat que també entrarà alpròsper sector del videojoc.     

Es podia intuir alguna cosa quan la coneguda plataforma de televisió per ‘streaming’ va confirmar la seva presència per primera vegada a l’ E3 de Los Angeles, la fira de videojocs més important del món. I aquest dimecres ha presentat oficialment els projectes en el sector, que té com a primera joia de la corona l’adaptació de la coneguda sèrie fantàstica ‘Stranger Things’.

“Hem estat treballant en contingut original durant molt de temps a Netflix [...], i per això busquem noves oportunitats per obrir el món de les sèries i de les pel·lícules a altres sectors”, va explicarChris Lee, director de jocs interactius de Netflix, en la presentació .

El primer videojoc és ‘Stranger Things 3: The Game’, una aventura gràfica amb línia ‘retro’ (com la producció original) que es basa en la tercera temporada de la sèrie. Aquest videojoc es comercialitzarà a partir del 4 de juliol. És a dir, servirà també com a promoció de l’estrena de la tercera temporada de ‘Stranger Things’, que està anunciada per al divendres 12 de juliol. divendres 12 de juliol.

Segons han explicat, el videojoc és compatible amb les consoles principals, inclosos l’ Interruptor de Nintendo, la Playstation 4 (Sony) i la Xbox One (Microsoft). També hi haurà  una versió per a telèfons mòbils, que es llançarà el 2020. Des de Netflix han detallat que ells no són els que dissenyen i creen els videojocs directament, sinó que treballen amb un estudi creatiu.

Netflix ja havia llançat una adaptació de ‘Stranger Things’ per a videojocs el 2017, però, com saben reconèixer, va ser un experiment bastant modest: sols una versió gratuïta i només per a ‘smartphone’. Però a partir d’allí van comprovar les possibilitats comercials d’aquest sector.

Tot i que ara tindran la seva pròpia versió per a consoles, Netflix ha confirmat que els personatges de ‘Stranger Things’ també apareixeran en l’actual fenomen mundial: el videojoc “Fortnite”.Fortnite Amb uns 150 milions d’abonats, Netflix ha reconegut que el seu rival més gran actualment és ‘Fortnite’. Així, si no pots vèncer-lo...  

Procés invers

La futura sèrie fantàstica de Netflix, ‘Cristal oscuro: la era de la resistencia (The Dark Crystal: Age of Resistance’), preqüela de la pel·lícula de Jim Henson ‘Cristal oscuro’ (1982), que s’estrenarà el 30 d’agost del 2019, també serà una de les adaptacions més ambicioses de la plataforma en el món dels videojocs. Aquest projecte estarà disponible per a Nintendo Switch, Xbox One, PlayStation 4, PC i Mac.

Notícies relacionades

L’estratègia és clara: la coneguda plataforma aposta per títols de gran repercussió mediàtica per arribar a una audiència nova i entrar amb força en l’univers dels‘gamers’, distingint-se d’una competència cada vegada més dura.

Però la fusió de mercats que permet la digitalització no només es limita a passar de la ficció audiovisual al joc, sinó que també es produeix un procés invers: Netflix va comprar a principis d’aquesta setmana els drets audiovisuals de ‘Tom Clancy’s The Division’, un videojoc multijugador onlined’Ubisoft.   Aquest projecte el protagonitzaran Jessica Chastain i Jake Gyllenhaal en una Nova York arrasada per un estrany i mortífer virus.