INFORME MENSUAL

L'huracà Pantoja arrasa al maig

Les audiències que arrossega la popular cançonetista en la seva aventura a 'Supervivientes' porten Tele 5 a màxims històrics

capture-20190426-003653

capture-20190426-003653

2
Es llegeix en minuts
Manuel de Luna

Se’l podria batejar com l’‘Huracà Isabel’, però segurament la millor i més clara definició és la d’‘Huracà Pantoja’, un fenomen que no és meteorològic, sinó mediàtic, i que, amb una mitjana de 3,6 milions d’espectadors, ha arrasat Espanya aquest mes de maig amb les peculiars aventures i desaventures de la coneguda cançonetista al ‘reality’ de Tele 5 ‘Supervivientes’.

Segons dades d’audiència de Kantar Media, les emissions d’aquest veterà concurs, amb què la cadena de Mediaset s’acosta al concepte canal monotemàtic (apareix a gairebé tota la graella i es dobla a més al canal Cuatro), li ha permès tancar aquest mes de maig amb una espectacular audiència mitjana del 15,4%, una pujada en la quota que Tele 5 no aconseguia des del 2011 (sense comptar esdeveniments especials com els Mundials del Brasil i Rússia).

Líder a Catalunya

A Catalunya, tot i que l’‘Huracà Pantoja’ ha atorgat un punt més d’audiència en aquesta comunitat a T-5 (de 10,3% a 11,3%), TV-3 ha resistit la tempesta amb certa comoditat, gràcies sobretot a les excel·lents audiències que mantenen els informatius de la cadena autonòmica, que deixen molt enrere el de la resta de les cadenes.

 Això, unit als especials de les eleccions municipals (amb les millors dades des del 2003) i europees, i la bona acollida dels programes clàssics (‘Polònia’, ‘APM?’) i nous (‘Persona infiltrada’, ‘Les de l’hoquei’), han permès a TV-3 liderar maig amb un 14,1%, millor dada que l’abril (13,5%), i a més li permet encadenar 22 mesos consecutius com la tele més vista a Catalunya.

Al conjunt d’Espanya, Antena 3 segueix com a segona, aguantant amb bastanta dignitat l’‘huracà’ de Tele 5, ja que, amb un 11,5%, només perd dues dècimes respecte a l’abril.

TVE-1 també aconsegueix tapar la tempesta de maig gràcies a dos esdeveniments puntuals, però que li han salvat el mes al congregar audiències milionàries: la final de la Copa del Rei (el més vist del mes amb 6.430.000 espectadors) i el Festival d’Eurovisió (6.148.000).

Comiats històrics

A destacar també l’excel·lent audiència que van aconseguir els episodis finals de dues sèries que ja formen part de la història de la televisió: ‘The Big Bang Theory’ i ‘Joc de Trons’.

Notícies relacionades

El capítol final de ‘Big Bang’, que el canal Neox va oferir el 23 de maig, va reunir 1,6 milions d’espectadors, rècord en la història de la TDT, sense comptar grans esdeveniments esportius.

 Quant a ‘Joc de Trons’, i segons l’anàlisi de l’empresa GECA, la plataforma Movistar+ va aconseguir amb el final de ‘Joc de Trons’ més d’un milió d’espectadors, rècord d’audiència en diferit de la història de la televisió a Espanya