ESTRENA A HBO I MOVISTAR+

'Joc de trons': el retorn més esperat

Veu la llum el primer capítol de la vuitena i última temporada, amb un important paper de les reunificacions familiars i els retrobaments

zentauroepp46541947 gente serie juego de tronos190411173816

zentauroepp46541947 gente serie juego de tronos190411173816

2
Es llegeix en minuts
Idoya Noain

Després de 20 mesos d'espera ha arribat el moment. El primer capítol de la vuitena i última temporada de Joc de trons ja ha vist llum. Com per als fans amb la seva adorada sèrie, ha sigut un moment en què han sigut centrals els retrobaments i les reunificacions familiars. Però aquí, i és el que té la producció més gran de la televisió, hi ha també dracs. I la certesa que les coses es posaran violentes.

Serà més endavant, perquè el primer episodi ha tingut més el paper de resituar la situació de les dues lluites que s'entaulen alhora, pel tron de ferro i contra els caminants blancs, recol·locar-nos davant dels protagonistes i preparar-nos per al que està per arribar. Potser com ha escrit The New York Times, ha tingut "alguna cosa de culebroner" però, també com diu el rotatiu, ha sigut "molt satisfactori" preparant l'escenari per a les pròximes setmanes.

Com que explicar gairebé qualsevol cosa pot espatllar l'experiència dels que no han pogut permetre's estar desperts a les tres de la matinada, es pot dir, per no entrar en espòilers, que en aquest episodi trobaran plena satisfacció els que adoren les escenes amb dracs en vol. En comparació amb temporades i episodis anteriors, la sang vessada és mínima. També a diferència d'en el passat, el sexe gràfic està ara, en la primera temporada posterior al MeToo, pràcticament absent.

Sublim producció i interpretació

Com sempre, el nivell de la producció del vestuari és sublim. Els actors han crescut com a intèrprets i en els seus personatges i alguns continuen sumant noves capes de vilesa o humor. El menú de reunificacions en el primer episodi és variat: familiars, d'antics enemics, d'antics aliats... I hi ha revelacions a personatges que l'espectador ja coneixia però que plantegen algunes de les tensions segures dels pròxims episodis.

Ho resumeix el que ha escrit un dels crítics "experts" d'AV Club: "Molt poc de transcendental passa en l'episodi però dona raó a perquè era necessari: és una última oportunitat de passar temps amb els personatges sense l'ombra de la guerra pesant sobre ells. És una oportunitat de tenir reunions que esperàvem, reunir personatges que mai s'han trobat i treure a la superfície informació que complica les relacions que seran crucials per a qualsevol esforç de guerra de les pròximes setmanes. Pot crear una hora de televisió que realment no mou les coses en termes de la conversa que envolta la sèrie però és un motor efectiu perquè ens importin els personatges i els seus destins en una forma que simula l'experiència de tornar a tota la sèrie per als que no hem tingut temps de fer-ho".

Obligacions adquirides

Notícies relacionades

L'episodi també ha posat de manifest com Joc de trons ha hagut de canviar així que ha tornat, des de la seva estrena fa vuit anys, "la sèrie més gran del món", com l'ha definit Variety. "Té obligacions cap als seus fans que no tenia quan era un èxit sorpresa més petit en les seves primeres temporades", ha escrit una de les bíblies de Hollywood després de l'emissió. "Entre aquestes obligacions hi ha la necessitat de transmetre les peces d'informació més grans tan clar com sigui possible".

Variety també assegura que Joc de trons està fent "una feina absolutament estel·lar dins dels límits que marquen la seva era actual: entreteniment extremadament polit que no es queda en un punt de la història ni un instant més del que és estrictament necessari per comunicar la idea".

Temes:

Joc de trons