TU I JO SOM TRES

TV-3: el pastor, el gos i el ramat

tu y yo somos tres por ferran monegal / periodico

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal

Com a preludi a aquests dies en què masses de ciutadans demostren religiositat i gran passió seguint en grup, en congregació, els oficis i passos de la Setmana Santa, Queco Novell (Trenquin tòpics, TV-3) ha tingut una idea molt encertada: s’ha desplaçat a Torroella de Montgrí per parlar amb l’emblemàtic pastor de ramats Jordi Muxach. En vista d’unes ovelles que s’anaven enjogassant per un prat, Queco es meravellava de com el gos Sendi, una border collie extraordinària, obeïa de manera impecable les ordres de Muxach i conduïa les ovelles per on el pastor volia que passessin. “Podríem fer una metàfora política” li va dir Queco amb ironia. I Muxach va contestar: “Políticament parlant no sé jo si tenim bons pastors en aquest país. Per conduir bé el ramat cal tenir, a més d’un bon pastor, un bon gos”. Exacte. El gos és bàsic. A TV-3, precisament, el tema del gos el toquen amb molt d’art.

Ara mateix a Està passant han fet un esquetx amb un gos disfressat de gos de la Guàrdia Civil, i l’han sotmès a interrogatori com si fos al Suprem declarant sobre el procés. Ha sigut un cop d’humor sobre gos variant espanyolista. Aquest tipus de gossos a Sant Joan Despí són rars. Allà n’abunda un altre tipus, més nostrat. De fet, s’ha aconseguit a TV-3 una alquímia agropecuària notable: han aconseguit fusionar pastor i gos en una síntesi perfecta, i aconsegueixen una gran precisió en la conducció del ramat. Aquesta setmana, per exemple, la fiscalia ha advertit que Oriol Pujol Ferrusola hauria de ser reingressat immediatament a la presó perquè això de treure'l havent complert només 57 dies –d’una condemna de 2 anys– provoca en la ciutadania la perillosa sensació que “delinquir és rendible”. I han afegit un argument interessant: “Tornar-lo al si familiar, més que una garantia de reinserció, és un factor de risc”. ¡Ahh! No és cap bajanada aquesta advertència dels fiscals. Els d’El intermedio exclamaven: “¡És clar, en aquesta família hi ha més delinqüents que a la presó!”. O sigui que a més de ser notícia, el tema dona també per a un sketch colossal.

Notícies relacionades

A TV-3, la fusió pastor-gos ha decidit que aquesta herba tan fresca i actual del prat pujolàndia no és per al ramat. Ovelles en la inòpia. És el més ideal. Els desitjo una virtuosa i bona Setmana Santa.

 

Temes:

Oriol Pujol TV-3