ENTREVISTA

Daniel Radcliffe: "Per sort, ningú m'ha ofert tornar a fer de mag"

L'ex Harry Potter exerceix ara com a àngel de baixa estofa a la comèdia televisiva 'Miracle workers'

zentauroepp47513876 mia19  park city  ut  eeuu   26 03 2019   fotograma cedido d190407202400

zentauroepp47513876 mia19 park city ut eeuu 26 03 2019 fotograma cedido d190407202400 / CORTESIA

3
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’antic Harry Potter de cine, adepte als reptes en l’etapa adulta de la seva carrera, és un àngel de categoria rasa a 'Miracle workers', comèdia de Simon Rich sobre els engranatges del cel, on el desastrós Déu encarnat per Steve Buscemi sembla haver llançat la tovallola. Tan sols un enamorament ordit des de més enllà dels núvols podria salvar la Terra. Emissió: divendres, 22.00 hores, a TNT (també disponible sota demanda).

¿Com va acabar atenent oracions al Cel de 'Miracle workers'?

La sèrie es basa en un llibre, 'What in God’s name' [inèdit a Espanya], que vaig llegir fa quatre o cinc anys i em va encantar. Fer riure a rialla neta em sembla un art difícil, i aquesta novel·la de Simon Rich em va fer saltar les llàgrimes. Vaig tenir una reunió amb ell per dir-li que això havia de ser alguna cosa, qualsevol cosa, una sèrie o una obra radiofònica, i que si acabava sent alguna cosa, el que fos, jo volia ser-hi. Un any després, estàvem preparant la sèrie.

¿Potser gràcies, en part, perquè vostè va donar la cara per ella?

Em sento orgullós d’haver contribuït que aquesta sèrie es fes realitat. Simon té un estil molt personal com a escriptor. Més gent l’hauria de seguir. La seva comèdia és fosca sense ser mesquina.

'Miracle workers' podria atraure fans de 'The good place'. ¿A vostè solen agradar-li les comèdies sobre el cel?

Encara no he vist 'The good place', però crec que la religió és, en general, un bon tema per a la comèdia; dona peu a crear molts personatges interessants. A més, el cel continua sent una idea molt oberta, tothom l’observa d’una manera diferent... Això dona molta llibertat.

¿Diria que la religió és el tema principal de la sèrie?

Potser encara més, el món de la feina. La proposta que es va presentar era, en termes molt simples, "una comèdia laboral situada al cel". En la qual veuríem el cel com una empresa, una empresa de la qual Déu seria el CEO. Si fem sàtira d’alguna cosa, no és de la religió, sinó de les corporacions.

Des de fa una dècada, sembla bastant interessat en els rols poc còmodes i els projectes guillats. Per descomptat, 'Swiss army man', en la qual feia de cadàver flatulent, podria ser l’epítom d’aquesta recerca del deliri.

Es cert i no sé ben bé per què ho faig. Simplement, persegueixo les idees maques. Per mi és un luxe tenir la llibertat de triar el que em ve més de gust fer.

¿Li arriben encara moltes ofertes massa predictibles, és a dir, pròxima a la saga 'Harry Potter'?

Por sort, ningú m’ha ofert tornar a fer de mag. Si arribés el dia, la meva resposta seria: "¡No!". Pots fer moltíssimes coses diferents per capturar la imaginació de la gent. Jo vull participar en les històries més rares i ambicioses.

"El cel continua sent una idea molt oberta, tothom l’observa d’una manera diferent... Això dona molta llibertat"

La seva química còmica amb Geraldine Viswanathan (l’àngel Eliza) a 'Miracle workers' és imparable. ¿Va sorgir ràpid o es va treballar?

Va sorgir espontàniament, però no només entre ella i jo, sinó entre tots els membres del repartiment. De seguida vam trobar un 'flow' natural, divertit, una cosa beneita... Va ser estar treballant dos dies amb el repartiment i pensar: "La química és això".

¿Com és treballar amb Déu? I quan dic Déu, em refereixo, és clar, a Steve Buscemi.

És una d’aquestes persones que no defrauden. ¿Sap que diuen “millor no conèixer els ídols”? Jo agraeixo haver-me creuat en la meva vida amb aquest. És un professional consumat i, millor encara, una persona adorable.

Notícies relacionades

No sé si ja estan pensant en una segona temporada. ¿Seria factible?

Sí i no. En cas de fer-se, no se situaria ja al cel. Faríem alguna cosa una mica a l’estil d’'American horror story', mantenint els mateixos actors, però canviant la trama.

Temes:

Sèries