ESPECIAL EN DIRECTE

Tretze anys amb 2.000 'intermedios'

L'informatiu satíric de La Sexta celebra aquest dijous el seu rècord de longevitat amb un programa fora del plató

intermedio

intermedio

4
Es llegeix en minuts

 “Ja coneixen les notícies, ara els explicarem la veritat”. Amb aquesta frase, que resumeix l’esperit d’un programa que mostra l’actualitat política i social analitzada des de la ironia, va néixer el 30 de març del 2006 'El intermedio', una nova aposta de La Sexta per maridar la informació amb el bon humor, salpebrat tot amb el sempre sarcàstic i irreverent Wyoming. Tretze anys i 2.000 ‘intermedios’ després, aquell arriscat invent de Miguel Sánchez Romero ('El club de la comedia', 'Noche Hache', '59 segundos...) s’ha convertit en un dels programes de referència a Espanya. I ho vol celebrar sortint per primera en la seva història del plató. Així, aquest dijous, 4 d’abril, el xou s’emet en directe des del Florida Retiro de Madrid, especial que comptarà amb convidats com Iñaki Gabilondo, Antonio Banderas, Zapatero i Buenafuente.

En l’especial també actuaran en directe Miguel Ríos, Ana Belén i Amaral, acompanyats de la banda Los Insolventes

invitacion el intermedio / periodico

"És un miracle televisiu, que mereix celebrar-se", afirma la directora d’'El intermedio', Carmen Aguilera, que considera que el programa té encara molt recorregut perquè "l’actualitat i l’humor ens acompanyen durant tota la vida". 

Sobre la seva gran estrella, Wyoming, al capdavant de l’espai des de la seva estrena, Aguilera afirma que "no pensa en la jubilació. Afortunadament, ara per ara, seguirà amb nosaltres perquè l’espai està pensat per a ell, que és un enorme professional." En declaracions a Servimedia, Aguilera també destaca la feina de la resta de l’equip, com Sandra Sabatés, "que té una solvència a l’hora d'explicar les notícies inigualable, Thais Villas, que és la millor reportera d’aquest país, juntament amb el Gonzo i el Dani [Mateo], té un plus d’humor difícil d’imitar".

La fórmula de l’èxit d’aquest espai és, segons la seva directora, "els professionals i el format acordió que et permet combinar l’actualitat i l’humor i així un dia fas més actualitat i un altre apostes més per l’humor. Ponderar els continguts".

A més, Aguilera considera que el microespai 'Mujer tenías que ser', que presenta Sabatés, "ha sigut una gran aposta. Era el moment de posar-lo en marxa, de fer una crida d’atenció al que estava passant a Espanya amb casos com 'La manada' i l’auge del moviment feminista".

Entre les fites d’'El Intermedio’ en aquests 13 anys destaquen la caravana de Palomos Cojos que es va posar en marxa en contra de l’homofòbia, la sortida de Bárcenas de la presó que van captar en exclusiva les càmeres del programa i les reflexions de Wyoming a la punta de la taula o analitzant la situació política davant de les tombes de Zapatero, Rajoy i Pedro Sánchez.

També destaquen els balls amb polítics de Thais Villas, des de Miquel Iceta a Pablo Iglesias, passant per José Luis Ábalos, José Manuel Villegas, Maria Jesús Montero, Fernando Martínez Maillo, Joan Baldoví, Rafael Hernando i Noelia Vera, entre d’altres.

Com a aspectes polèmics, la controvèrsia que es va organitzar arran del gag en què Dani Mateo va simular sonar-se amb la bandera espanyola (i per la qual cosa va ser imputat), i la denúncia, també contra Mateo, per un acudit sobre la "merda" de construcció, com va qualificar el Valle de los Caídos.   

Amb una mitjana de 2.118.000 espectadors en els seus 13 anys d’emissió (el programa més vist de La Sexta), ‘El intermedio’ és un dels espais més populars de la graella espanyola: la major part de l’audiència ha vist almenys una vegada el programa, ja que més de 43 milions d’espectadors l’han seguit en algun moment al llarg de la seva emissió.

En total, a ‘El intermedio’ hi treballen un centenar de persones (guió, redacció, producció, documentació, realització, vestuari i attrezzo), gràcies a les quals s’han emès 1.833 hores en directe, amb 1.200 personatges entrevistats (per Gonzo i Thais), i 450 entrevistes al plató.

'Mujer tenía que ser'

Sandra Sabatés presenta des del setembre del 2018 ‘Mujer tenía que ser’, secció destinada a lluitar contra la desigualtat i visibilitzar les aportacions de les dones en els diferents camps. Entre les més de 30 entrevistades hi ha: la bioquímica Marie Falle, les actrius Itziar Castro i Mabel Lozano, les periodistes Carmen Sarmiento i Rosa Maria Calaf, l’expilot de les Forces Armades Patricia Campos, la pilot de ral·li Laia Sanz i la boxejadora Joana Pastrana, la directora d’orquestra Isabel López Calzado i la jutge Gloria Poyatos.

Notícies relacionades

Sabatés ha recollit l’Ondas 2018 a la millor presentadora per la seva feina al capdavant d’aquesta secció, que també ha sigut reconeguda amb el premi Dones en Unió atorgat per la Unió d’Actors i Actrius, i el premi CIM del Festival de Vitòria concedit per l’Associació de Dones Cineastes i de la Comunicació Audiovisual.

Aquests guardons se sumen a molts altres premis, entre els quals destaquen l’Ondas 2009 al millor programa d’actualitat i l’Ondas 2013 concedit a Wyoming com a millor presentador. 'El Intermedio’ també ha rebut una dotzena de premis Iris atorgats per l’Acadèmia de la Televisió: millor programa d’entreteniment en quatre ocasions, tres vegades millor guió, i Wyoming reconegut com a millor presentador de programes en cinc edicions.

Ministres i polítics fan un 'intermedio'

La precampanya electoral i els partits –que moltes vegades han sigut protagonistes a 'El intermedio’– ha fet que la festa del programa sigui també una cita obligada de polítics. Així, al 'photocall' hi ha anunciats, entre d’altres, María del Carmen Calvo, vicepresidenta del Govern i ministra de la Presidència, relacions amb les Corts i Igualtat; Dolores Delgado, ministra de Justícia; Margarita Robles, ministra de Defensa; Reyes Maroto Illero, ministra d’Indústria, Comerç i Turisme; Luis Planas Puchades, ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació; Teresa Ribera Rodríguez, ministra per a la Transició Ecològica; José Guirao Cabrera, ministre de Cultura i Esport; Mª Luisa Carcedo, ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social; Adriana Lastra, vicesecretària general; Fernando Martínez Maillo, diputat del PP; Ana Pastor, presidenta de Congrés dels Diputats; Manuela Carmena, alcaldessa de Madrid; Andrea Levy, vicesecretària general del PP, José Manuel Villegas, diputat de Cs; Melisa Rodríguez, diputada i portaveu adjunta al Congrés, Secretària de Joventut i Responsable d’Energia i Medi Ambient per Ciutadans; Aitor Esteban, portaveu del PNB en el Congrés; Gabriel Rufián, diputat d’ERC, i Joan Ribó, alcalde de València.