TU I JO SOM TRES

A Casado li urgeix un duel amb Sánchez

tu y yo somos tres por ferran monegal / periodico

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

L’últim polític que ha anat a divertir-se a El hormiguero (A-3 TV) ha sigut Pablo Casado. Dels tres candidats que han passat per aquest programa, les audiències aconseguides reflecteixen aquest balanç: Albert Rivera 16,7%; Pablo Casado 14%; Pablo Iglesias 12,5%. Cal consignar que Iglesias va haver de competir amb el partit de futbol, en obert, Malta-Espanya. L’entrevista de Motos a Casado va discórrer pel curs escumós, entretingut i amable. Només quan van parlar de la notable pèrdua de vots del PP els últims anys, i dels casos de corrupció com a possible causa, i després d’advertir Casado«La corrupció d’un parell de pocavergonyes que han traït el partit», només en aquell instant Motos va tenir un punt de vergonya aliena i va afegir: «Un parell... ¡o dos parells!». Efectivament. Mirant només els casos de corrupció del PP a València, no seria exagerat dir «dos parells de tones». Però al marge d’aquell moment, el clima va ser d’alegria amb final de festa musical: li van col·locar a Casado una guitarra, una acústica baixa, i es va afegir a un combo que va versionar un tema de Bruno Mars.

Notícies relacionades

Com a dada sorprenent, quan se li va preguntar qui era el seu mentor, el seu mestre, el seu far polític, va dir “Adolfo Suárez”. ¡Ah! No sabem si Aznar s’haurà molestat. L’instant en què més van coincidir, en què més es van agermanar entrevistador i entrevistat, va ser a propòsit de Pedro Sánchez. Tots dos estan molt molestos amb el president del Govern. Motos, perquè Sánchez  ha declinat anar a divertir-se a El hormiguero. I Casado, perquè busca, necessita, li urgeix un cara a cara amb ell, i ara per ara no l’hi dona. Deia el líder del PP: «¿Per què no accepta el cara a cara que li he demanat? ¡Els líders de l’oposició sempre han debatut amb el president!». Home, aquí Motos li hauria d’haver recordat que Aznar, l’any 2000, es va negar a fer un cara a cara amb Almunia, llavors líder de l’oposició (PSOE). I Rajoy, el 2015, en lloc d’anar ell al debat a quatre (A-3 TV), va enviar Soraya. Puntualitzades les dades, estem d’acord que un cara a cara Sánchez-Casado seria d’interès nacional.

Sobre Catalunya, en concret a la pregunta: «¿Tancaria TV-3?»va contestar: «Si continua sent una cadena al servei de l’independentisme il·legal, o si hi ha programes amb una línea editorial que no sigui resoluble, sí». Fa hores que penso en això de la línia editorial no resoluble, i no ho acabo d’agafar.