PER UN TUIT OFENSIU

'Polònia' aparta Toni Albà

El programa de TV-3 confirma que el controvertit actor no apareixerà, de moment, en el xou de sàtira política de TV-3

toni-alba-polonia

toni-alba-polonia

2
Es llegeix en minuts
Manuel de Luna

Tot i que dijous passat a la nit des de Minoria Absoluta ho desmentien "rotundament", aquest divendres ha sigut el mateix director de la productora de ‘Polònia’Toni Soler, qui reconeixia a EL PERIÓDICO que el controvertit actor Toni Albà ha sigut apartat "temporalment" de la coneguda sàtira política de TV-3. "De moment, no tornarà a aparèixer", ha dit a aquest diari Soler, que s’ha negat a comentar tant les raons d’aquesta decisió com les del primer desmentiment de la productora.

Soler no ha volgut precisar els motius de la suspensió sine die de les intervencions d’Albà en el programa, però sembla obvi que tot neix del desafortunat tuit que l’actor català va dedicar a Inés Arrimadas, amb motiu del viatge de la líder de Ciutadans a Waterloo. En aquest missatge relacionava la coneguda política amb la prostitució.

El tuit va provocar una allau de crítiques a les xarxes, tant de persones anònimes com de polítics.  Fins i tot tant la productora Minoria Absoluta com el mateix Toni Soler van criticar públicament en els seus comptes de Twitter el comentari. També la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) va fer pública una nota en què es desmarcava de les accions de l’actor, precisant que no està contractat per TV-3, sinó per una productora aliena.

Notícies relacionades

Després de publicar el seu tuit de rebuig del comentari d’Albà, un portaveu de Minoria Absoluta va explicar a aquest diari que les intervencions d’Albà a ‘Polònia’ són esporàdiques, ja que els gags de què es nodreix el programa es regeixen per l’actualitat política. Per això, no es pot precisar quan apareixerà en el programa interpretant els personatges que té assignats (entre els més populars, el del rei Joan Carles). De fet, ja feia unes quantes setmanes que no hi apareixia. Dijous passat tampoc.

Dilluns, 25, un dia després de publicar el tuit i davant de les crítiques rebudes, Albà va demanar disculpes en el seu compte a qui s’hagués sentit ofès, però va aprofitar per fer-ho amb les conegudes paraules que el Rei emèrit va pronunciar a la televisió el 2012, després de ser operat del maluc per una lesió que va patir mentre caçava elefants a Botswana.