a Twitter

Terratrèmol per l'insult masclista de Toni Albà a Inés Arrimadas pel seu viatge a Waterloo

Andrea Levy (PP) reclama al director de TV-3, on el còmic és col·laborador habitual, que cessi «immediatament» l'actor per la seva «actitud insultant i agressiva»

zentauroepp20768026 barcelona 09 11 2012   entrevista con el humorista toni alba190224180547

zentauroepp20768026 barcelona 09 11 2012 entrevista con el humorista toni alba190224180547

3
Es llegeix en minuts
Agencias / Barcelona

La líder de Ciutadans CatalunyaInés Arrimadas, ha criticat quel’actor català, Toni Albà, l’hagi atacat “per les seves idees, aquesta vegada amb un insult masclista i repugnant”, i ha assegurat que l’odi del nacionalisme no té límits. Aquesta ha sigut la rèplica d’Arrimadas al còmic després que aquest hagi publicat aquest diumenge un tuit en el qual es podia llegir: “Bon viatge a Waterloo! (Vigila no et passis de llarg i vagis a petar a Amsterdam... allà, estaries com casa i a més tindries tots els teus drets laborals respectats!)”. Arrimadas ha viatjat aquest diumenge a la ciutat belga per fer un acte de precampanya davant de la casa on actualment resideix l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont.

En la seva resposta, la dirigent taronja, candidata de Cs per Barcelona en les pròximes generals, ha descrit Albà com “el col·laborador estrella de TV-3, que s’emporta una fortuna pagada per tots els catalans”.

El PP reclama el seu “cessament” de TV-3

A més de l’al·ludida, al tuit de Toni Albà també han respost altres polítics. La vicesecretària d’Estudis i Programes del PP, Andrea Levy, ha demanat al director de TV-3, Josep Vicent Sanchis, que cessi “immediatament” l’actor per la seva “actitud insultant i agressiva” a través de les xarxes socials cap a la líder de Cs a Catalunya, Inés Arrimadas, a qui ha mostrat la seva “solidaritat”.

Segons indica Levy en declaracions a Europa Press, no és la primera vegada que aquest col·laborador de TV-3 mostra aquesta actitud de generar “odi” envers persones que no pensen com ell, és a dir, “que no són independentistes”, per la qual cosa considera que “hauria de ser cessat immediatament”.

En aquest sentit, demana a la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi, donar aquesta instrucció, ja que “és incompatible assegurar el servei públic i el pluralisme a TV-3 amb persones que hi apareixen que assenyalen l’oposició política i intenten degradar-la”, i que, en el cas d’Arrimadas, s’ha degut al “fet de ser dona”. També ha exigit posar aquest assumpte en mans de l’Institut de la Dona, a qui ha sol·licitat un informe sobre el masclisme en xarxes socials, així com posar en marxa una campanya de sensibilització per part dels poders públics sobre aquests temes.

Per tot això, ha reiterat, tal com va dir mesos enrere, que es nega a continuar participant en cap programa de TV-3 “mentre hi hagi col·laboradors pagats amb la butxaca de tots els catalans que facin aquesta campanya d’odi selectiu a la discrepància política”.

Notícies relacionades

Un altre dels que ha sortit al pas al tuit d’Albà ha sigut l’alcaldable a Barcelona Manuel Valls. L’exprimer ministre francès ha escrit: “El viatge a Waterloo d’@InesArrimadas ja ha sigut útil només per això: demostrar una vegada més l’odi del nacionalisme. Espero que els mateixos que protesten cada dia contra Vox tinguin la mateixa capacitat d’indignació davant d’aquest repugnant tuit masclista d’un col·laborador de TV-3”.

També el periodista i productor Toni Soler, amb qui ha treballat en nombroses ocasions, ha reciminat a Twitter el missatge a Albà: “Ni punyetera gràcia, Toni”.