TU I JO SOM TRES

Debat a cinc sense censura

tu y yo somos tres por ferran monegal / periodico

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Petita tempesta pseudoperiodística, pseudoideològica, davant de la decisió de l’imperi Atresmedia d’incloure Vox (Santiago Abascal) en la seva proposta de debat a cinc. Ferreras, a Al rojo vivo, ho ha explicat:Ferreras Al rojo vivo “En l’últim gran debat electoral que vam fer el 2015 també vam incloure-hi Ciutadans (Albert Rivera) i Podem (Pablo Iglesias), dues forces polítiques que llavors no tenien representació al Congrés. Ara tornem a fer el mateix, per coherència i per criteri periodístic”. Hi podríem afegir una altra cosa: l’anomenat cordó sanitari, que alguns demanen que s’apliqui a Vox, i exigeixen que se’ls desterri de tota plataforma televisiva, sembla oblidar que aquesta formació política –agradi poc, per detestable o avorrible– ha guanyat 12 escons a Andalusia amb els vots de la ciutadania a les urnes. Invocar un cordó sanitari ideològic seria com pretendre tancar en un sanatori els 400.000 que els han votat, perquè el seu vot no ens agrada. La Democràcia no va així. No admet censures. Tret que acceptem el que deia aquell dèspota que va ser coronat rei d’Anglaterra amb el nom de Carles I i que solia exclamar amb molt de gust: “La democràcia és una broma grega”. Ha passat a la història com el rei dels onze anys de tirania.

Notícies relacionades

Més interessant és analitzar la incomoditat que li ha sobrevingut al PP amb aquest debat a cinc. Tots els candidats han acceptat, excepte Pablo Casado. No s’hi nega en rodó, però dubta. Ha advertit que el que vol és sortir a la tele amb Pedro Sánchez. Tots dos solets. ¡Ah! Entenguem el polític. En un debat a cinc intueix que quedarà empresonat entre l’extrema dreta d’Abascal  i el centre dreta de Rivera; o sigui, que el seu argumentari dretà es quedarà raquític. Buit. Això a la tele, a cinc dies de les eleccions, és matador. Un cara a cara amb Sánchez li resulta més atractiu. Podria mirar a càmera i intentar seduir l’audiència indecisa projectant sobre si mateix tota la bondat de la cosmogonia dretana. Fins i tot es podria permetre matisos extremistes, amb sordina.

Donat que els conductors del debat (Ana Pastor i Vicente Vallés) ja han advertit que no seran només dos empleats amb cronòmetre, i que faran preguntes com van fer el 2015, el sotsobre de Casado segurament s’accentua.