LA XACRA DE LES XARXES

'The walking dead', la sèrie més piratejada del 2018

La producció d'AMC supera 'Joc de Trons', ja que la producció d'HBO no va estrenar episodis l'any passat

zentauroepp38094269 serie the walking dead190103110047

zentauroepp38094269 serie the walking dead190103110047

1
Es llegeix en minuts
Manuel de Luna

'Joc de trons’ ha perdut el tron. Després de sis anys consecutius amb el dubtós honor de ser la sèrie més piratejada del món, la superproducció d’HBO ha cedit aquest lloc a un altre insigne producte de masses, 'The walking dead'. Així, i segons les dades recopilades per TorrentFreak, a partir de la informació de descàrregues a través de BitTorrrent, els ja veterans zombis de l’AMC han sigut les estrelles del tràfic il·legal de sèries, una dada que tampoc és una sorpresa: el seu gran èxit mediàtic sempre l’ha mantingut entre els productes audiovisuals més piratejats dels últims anys. Precisament, des del 2014 era la segona sèrie més piratejada, només superada per 'Joc de Trons’, és clar. 

Després de 'The walking dead', la relació de sèries més milions de vegades descarregades il·legalment el 2018 segueix la tendència de l’any anterior: el tercer ('The Flash') i el quart ('The Big Bang Theory') de la llista del 2017 pugen un lloc, respectivament, el 2018; el que deixa lliure 'Joc de Trons’.

La sèrie d’acció 'Vikings' ocupa el quart lloc, seguida per 'Titans' (que apareix per primera vegada en el ‘top five’), 'Arrow', 'Supernatural’, 'Westworld', 'DC’s Legends of Tomorrow' i 'Suits', una sèrie d’advocats que va protagonitzar Meghan Markle, actual dona del príncep Enric. Com es pot comprovar, el gènere fantàstic és el que predomina entre les preferències dels pirates serièfils.

Notícies relacionades

Tot i que TorrentFreak té una bona base d’informació (dades extretes a partir dels rastrejadors de BitTorrent públics i la xarxa DHT), la mateixa empresa apunta en el seu estudi que hi ha més sistemes de descàrrega il·legals no controlats. "El tràfic de BitTorrent només constitueix una petita part del panorama de la pirateria –apunten des de TorrentFreak–. Hi ha actualment molts usuaris que utilitzen 'sites' i serveis de transmissió que generalment no reporten estadístiques de visualització".

A més, l’informe de TorrentFreak analitza les descàrregues per episodis, i no inclou descàrregues de temporades completes. És a dir, si es pogués controlar realment les descàrregues il·lícites ocultes i les de temporades completes, "és probable que 'Joc de Trons’ encara sigui la més piratejada –consideren a TorrentFreak–. Això és també el que suggereix IKnowWhatYouDownload".

LES SÈRIES MÉS PIRATEJADES DEL 2018 

Posicióel 2017Títol
12The walking dead
23The Flash
34The Big Bang Theory
48Vikings
5[...]Titans
610Arrow
7[...]Supernatural
8[...]Westworld
9[...]DC’s Legends of Tomorrow
109 Suits