TU I JO SOM TRES

El nen Jesús és català, i la Maria és Pau Riba

tu y yo somos tres por ferran monegal / periodico

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Al temple del Palmar de Troya FAQS (TV-3)FAQS han escenificat un pessebre vivent amb els col·laboradors del programa. A casa ens ha agradat aquest exercici. Ha sigut una barreja molt entretinguda de conya i virtut.  El càsting, i el repartiment de papers, ha sigut encertadíssim. L’advocat Alonso-Cuevillas, en el rol de ferrer forjador, s’ha consagrat definitivament com un bon actor de repartiment; l’espera un prometedor futur a les telesèries de TV-3. A Israel García-Juez, el periodista d’OK Diario que conviden com a pintoresc dissident en els debats (i l’envolten els escolans i van destrossant), a aquesta abnegada criatura la van disfressar de centurió romà, amb casc i armadura antiavalots. De seguida vam veure que era el dolent perquè parlava en castellà i deia: «¡Circulin, i no s’arremolinin!».

Notícies relacionades

El paper de Pilar Rahola també va ser molt oportú: feiad’angelet anunciador. La gran novetat del seu anunci, a més del fet que la república arribaria de seguida, va ser que el nen Jesús és català perquè ha nascut a Catalunya. ¡Ah! És un descobriment magnífic. No ens va informar si a més s’exiliaria a Waterloo, però podria ser possible. Però l’estampa més aconseguida d’aquest pessebre vivent ha sigut veure el company Joaquín Luna fent de Sant Josep –en efecte, el seu paper a FAQSnomés s’explica des de la santedat i la paciència més absolutes–, i a més estirant un ase en el qual anava muntat el cantautor Pau Riba que feia de Verge Maria. Home, han encertat el paper de RibaAquest estimable artista té en el seu repertori virtuoses estrofes dedicades a la sagrada família. «Com ha sigut, que per Déu sóc un banyut / verga florida, ja no entenc res, fa falta molta fe, en aquesta vida», diu al seu celebrat tema L’enuig de Sant Josep. I a La Mare de Déu, puntualitza: «La Mare de Déu, quan era xiqueta, anava a Cultura a ser subvencionadeta». ¡Ah! Aplaudeixo aquest humorisme al temple. Una mica de comicitat en la missa mitiga, tot i que només sigui per cinc minuts, aquesta hiperventilació a què la parròquia és sotmesa.

En un altre moment del programa, i ara entrem en un tema més seriós, ens van passar l’entrevista a Oriol Junqueras, en la veu del seu germà RogerRoger. Voldria destacar la sensatesa d’aquestes paraules: «Esquerra estima el nostre país i per tant a totes les persones que hi viuen». Que en prenguin nota els hiperventilats trinxeristes.