TU I JO SOM TRES

Indis, vaga de fam i banyes règies

tu y yo somos tres por ferran monegal / periodico

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Homenatge a Borrell a ‘FAQS’ (TV-3). Laura Roseles va posar una samarreta amb un indi pellroja, amb plomall de plomes, pintat al pit. Rialles a dojo. El meu canari flauta Papitu dubta de si era la caricatura del gran cap Sitting Bullo la d’aquell altre pintoresc sioux anomenat Luther Standing Bear, que, després d’una vida virtuosa al servei de la seva tribu a Dakota del Sud, va acabar d’actor al circ de Buffalo Bill i està enterrat al Forever Cemetery de Hollywood.

Després d’aquest primer cop d’efecte, el tema estrella de la nit va ser l’anunciada vaga de fam dels Jordis Desplegament d’entrevistes al temple. Al president del col·legi de metges, que els assistirà per mitigar complicacions de salut; a l’advocat delsJordisJordi Pina, i al professor mallorquí Jaume Sastre, que temps enrere va aguantar 41 dies de vaga de fam com a protesta contra la política educativa del PP. Com a exercici històric, o elogi diacrònic de les vagues de fam que han protagonitzat grans personatges de la història, van repassar amb fotos i anotacionsMahatma Gandhi,el membre de l’IRA ProvisionalBobby Sands,Lluís Maria Xirinacs i l’etarraDe Juana Chaos.Un cop conclòs el devot recordatori de vaguistes famosos,  Laura Roselva preguntar a l’advocat Pinaamb il·lusió: “Si la vaga de fam dels Jordis s’allarga, ¿pot ser que el cas acabi a sobre de la taula d’Angela Merkel?”. És a dir, ¿serà un gran èxit internacional? Resposta de l’advocat: “¡Ostres, no ho sé! Però tots els telenotícies de les cadenes estatals l’han donat com a primera notícia, abans fins i tot que les eleccions andaluses [...] ¡És a dir, que aquesta vaga de fam està agafant volada.

Notícies relacionades

La gran notícia de la setmana, les manifestacions i vagues de metges, professors, estudiants i bombers, no ha tingut cabuda en aquest temple. És natural. Aquest Palmar de Troia segueix les consignes del diputat monsenyor. A saber: no són coses essencials, un no s’ha de distreure.

Al final de la missa, no obstant, com a premi per haver sigut bons feligresos, ens van regalar un tema saborós. El periodista d’ETB Xabier Lapitz ens va informar de la traca nadalenca que prepara Villarejo. Va dir que té cintes gravades de la Reina i del seu ‘compiiogui’, en què es diu: “El Rei és un cornut”.  ¡Ah! Banyes règies. El trineu del Pare Noel.