ENTREVISTA

Brays Efe: "Potser no estic transmetent que m'ho passo molt bé a 'TCMS'"

L'actor que dona vida a 'Paquita Salas', sèrie que acaba de rebre un Ondas, assegura que no pateix a 'Tu cara me suena', tot i que és una feina molt exigent i que requereix molta implicació

zentauroepp45893155 barcelona  barcelon s  14 11 2018  televisi n    foto famili181122134847

zentauroepp45893155 barcelona barcelon s 14 11 2018 televisi n foto famili181122134847 / DANNY CAMINAL

4
Es llegeix en minuts
Inés Álvarez
Inés Álvarez

Periodista

Especialista en programes de televisió i sèries

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Brays Efe (Las Palmas, 1988) costa veure'l de Brays Efe, perquè els seus últims treballs, el d’una peculiar representant d’actors en la sèrie ‘Paquita Salas’ ‘Paquita Salas’ i els personatges que li regala el pulsador de  ‘Tu cara me suena’, el mostren convertit en persones ben diferents. Sense maquillatge, aquest actor, periodista, ajudant de càsting, locutor de ràdio i escriptor i director de curtmetratges i microteatre resulta que és un jove apassionat per la seva feina i que no deixa de sorprendre’s al veure com li van les coses: Paquita Salas vola amb Netflix cap a la seva tercera temporada i rep un Ondas (el 2017 va ser Efe el premiat amb un Feroz) i participa com a concursant en el talent d’èxit d’Antena 3. 

¿S’esperava que Paquita Salas

Entre els somnis que teníem ni remotament hi sortia guanyar un Ondas. Quan vam començar a fer la sèrie era un projecte molt experimental, perquè no sabíem ni quanta gent el podria veure.

"Entre els somnis que teníem, ni remontament hi sortia guanyar un premi Ondas per 'Paquita Salas'"

Va néixer sense ambicions...

Va sorgir d’un acudit d’Instagram i després vam pensar que podia ser una sèrie. Primer van ser cinc minuts i després van arribar els guions i en tenia 30. Va ser un procés lent. I, al principi, a l’acudit d’Instagram jo portava barba i unes ulleres, perquè no era important el realisme que fos una dona a nivell estètic. Però quan van arribar els guions, ja tenia una mica més de pes dramàtic i vam pensar que s’havia d’assemblar a una dona.  I vaig insistir molt que el personatge tingués els meus cabells.  

¿I quin ha sigut el seu cameo

S’ha de definir molt bé en una sèrie com Paquita Salas què és uncameo. ¿Ana Obregón és un cameo? Jo crec que no: és un  secundari. M’ho vaig passar molt bé amb ella i és un capítol que em va fer molta il·lusió, perquè el vaig escriure jo. Però un dels grans descobriments per a mi és Yolanda Ramos. Quan ve al rodatge, és una festa. Tot i que és complicadíssim rodar amb ella perquè no pares de riure.

¿Li va aconsellar ella que participés a ‘Tu cara me suena’

Sí. Quan m’ho van oferir, dubtava, perquè vaig anar-hi de convidat i m'ho vaig passar genial, però ser concursant era una implicació molt gran. Yolanda em va recomanar molt que ho fes i em va donar uns consellets.

"Amb cada cosa que et passa ets millor actor. Imagina’t amb tot el que passa a 'Tu cara me suena'...

Se'l veu exigent en les seves imitacions. ¿Es permet disfrutar-ho?

Òbviament, he anat al programa per fer-ho bé. No soc cantant, llavors intento fer-ho el millor possible, i per a mi és una feina que em prenc molt seriosament, però això no vol dir que no ho disfruti. Ho disfruto molt; si no ho disfrutés estaria plorant pels racons, perquè és molt exigent. Has d’estar molt implicat i passar-t’ho molt bé. I jo m’ho passo molt bé cada vegada que pujo a l’escenari. Però potser no tinc experiència en el mitjà televisiu i potser el meu error és que no estic transmetent tot el que podria que bé que m’ho estic passant.

¿Quin personatge li ha costat més?

Tots tenen un un repte especial. No n’hi ha cap de fàcil. Manzanita, per exemple, té una veu molt difícil de mantenir i em va fotre el coll moltíssim. D’altres tenen coreografia i jo no soc ballarí. I hi ha cançons més difícils de cantar o has de ser a l’escenari amb una guitarra quiet i estar transmetent. Cada un té la seva coses.

¿Té un favorit entre els concursants?

Per a mi la persona que millor ho fa és María Villalón. És la meva favorita. Aconsegueix transformar-se d’una forma increïble i ja ens ha donat diverses actuacions memorables. Però crec que guanyarà un cantant, potser per la trajectòria. Carlos Baute seria un gran guanyador de l’edició. Tot i que com que depèn del públic, és difícil saber-ho...

"El mètode d’Els Javis m’encanta: tenen un missatge
molt apoderador
d’un mateix"

¿Se surt millor actor després d’una experiència com aquesta?

Se surt millor actor cada dia de la teva vida. "Amb cada cosa que et passa ets millor actor. Imagini si tot el que et passa és el que has de fer allà.

¿Fara una masterclass a masterclassOT

Si tinc temps, no m’importaria. Però aquesta vegada hi ha de concursant María, que és amiga meva, i seria un avantatge per a ella.

Notícies relacionades

¿Creus que Els Javis [Javier Calvo i Javier Ambrossi], directors de Paquita Salas, seran un revulsiu per als nois  Paquita Salas,d’

A mi el mètode d’Els Javis m’encanta. Amb mi funciona perfectament i tenen un missatge molt apoderador del que és un mateix. I això li serveix a tothom que ho sàpiga aprofitar. No sé si un revulsiu, però sense cap mena de dubte és una cosa diferent i espero que estigui ajudant als nois. Segur que sí.