TU I JO SOM TRES

Preparen la tomba del periodista assassinat

monegal-20181024 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Veurem aviat a la tele les imatges. Les restes que puguin quedar del periodista Jamal Khashoggi Jamal Khashoggiseran enterrades en una tomba meravellosament confeccionada a base d’hipocresia i de coartades. És el gloriós final que li preparen. Perquè l’”statu quo” de la potència implicada –i de les que amb ella col·laboren– quedi amb la cara rentada, tot i que tingui les mans cobertes de sang.

LA HIPOCRESIA .– Se sorprenia Sandra Sabatés a El intermedio (La Sexta) que sigui el president turc Erdogan el que estigui encapçalant la investigació de l’assassinatErdogan de Khashoggi. Advertia: “Turquia és un país que té desenes de periodistes empresonats. Des del 2016, Erdogan ha tancat gairebé 200 mitjans de comunicació, incloent-hi televisions, ràdios i editorials que no li eren afins”. ¡Ah! És la sublimació de la hipocresia d’Estat. El president que al seu país empresona el dret que tenen els seus habitants a ser informats, ara lidera la investigació sobre l’informador liquidat. No és un rapte d’amor a la llibertat d’informació el que li ha sobrevingut. És senzillament l’interès per una conjuntura geopolítica de la qual vol treure profit.

Notícies relacionades

LA COARTADA .– En el Telenotícies de les 15.00 hores, Cristina Olea, corresponsal de TVE als EUA, ha informat del disgust que li ha sobrevingut a Donald TrumpDonald Trump davant de les diferents versions que l’Aràbia Saudita ha donat de l’assassinat de Khashoggi. Assenyalava Cristina, amb notable perspicàcia: “Ha dit Trump que és la pitjor coartada de la història de les coartades”. O sigui, que aquesta frase, ben llegida, demostra que a Trump el que li irrita de veritat no és que hagin assassinat, sinó que ho hagin fet de manera tan matussera i sobretot que no hagin sigut capaços d’inventar-se una bona coartada.

ELS COMPANYS DE NEGOCI .– En el TN migdia (TV-3), i també a El intermedio abans citat, ens han mostrat un personatge molt conegut a Espanya que ha col·laborat en aquesta cimera anomenada Davos del desert. Deia Wyoming:  “Hi ha herois generosos que s’han posat al costat dels pobres xeics àrabs”, i ens van ensenyar Alejandro Agag, gendred’Aznar, dimarts, en un acte a Riad. Col·locat sobre un escenari, llançava entusiàstiques lloances al príncep hereu d’Aràbia.