ESTRENA A LA TARDOR

Els secrets de 'Si no t'hagués conegut'

La nova sèrie de TV-3, protagonitzada per Pablo Derqui, Mercedes Sampietro i Andrea Ros, dona per acabat el seu rodatge al Palau de la Música

si-no-te-hubiera-conocido / periodico

3
Es llegeix en minuts
Alba Giraldo

Són les 22.00 hores al Palau de la Música Catalana. El recinte s’omple d’actors i figurants. Comença el rodatge. ¡Previnguts! Silenci, so, càmera... ¡i acció! Pablo Derqui, Andrea Ros, Javier Beltrán i Miquel Garcia es transformen en l’Eduard, l’Elisa, l’Òscar i Lluís Antich, respectivament. Els personatges acaben de veure un concert. Es repeteix l’escena diverses vegades. L’emblemàtic auditori de Barcelona aquesta vegada no obre les seves portes a un espectacle musical, sinó que més aviat les tanca per acollir el final de la gravació de la sèrie 'Si no t’hagués conegut'.

El rodatge de la nova producció de TV-3 ha acabat amb controvèrsies en la trama i molts secrets i incògnites per descobrir. "Ha sigut molt intens", explicaven els actors. La gravació va començar al maig i va finalitzar dimarts, 21 d’agost, i s’ha concentrat en 70 dies de treball. 

La sèrie compta amb la col·laboració de Diagonal TV i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Entre l’elenc destaquen noms importants del panorama nacional com els citats anteriorment Pablo Derqui Andrea Ros i la veterana Mercedes Sampietro

Un toc de ciència-ficció

"La sèrie és una història de personatges, de sentiments, de passió, que entra en una cosa que va més enllà del realisme que estem acostumats a trobar", explicava Sergi Belbel, guionista de 'Si no t’hagués conegut'. I és que, després d’alguns titubejos, Belbel finalment revelava que la realització tindrà un "toc de ciència-ficció". Tot i això, l’autor ha volgut remarcar que la producció és, bàsicament, una història d’amor entre els dos protagonistes que "flirteja i juga amb altres gèneres com la comèdia i el drama".

L’Eduard, el personatge interpretat per Derqui, és la clau de tot. Gairebé omnipresent durant tota la sèrie, serà el protagonista i eix vertebrador de la trama. "M’he hagut de deixar portar, no pensar, he fet un esforç molt gran", explicava l’actor. Els seus companys l’han definit com un ‘superman’, perquè ha hagut de treballar dur per poder interpretar les dificultats del seu paper. "El personatge del Pablo agafa la història, la fa seva i l’entrega a l’espectador. Us heu de deixar guiar per ell mentre vegeu la sèrie", afegia Belbel. 

Foto de grup dels actors i creadors de 'Si no t’hagués conegut' l’últim dia de rodatge de la sèrie al Palau de la Música Catalana / CARLOS MONTAÑÉS

Sorprendre l’espectador

Per tal de "sorprendre l’espectador", com afirmava Oriol Sala-Patau, director de Ficció i Cinema a TV-3, de moment no s’han volgut revelar moltes dades de la trama. Els actors i productors la mantenen com un secret dins dels molts misteris que es preveuen en la nova producció de la cadena pública catalana. 

Kiko Ruiz Claverol, que ja ha participat en altres sèries de TV-3 com ara 'Ventdelplà' i 'Kubala, Moreno i Manchón,' ha dirigit, en col·laboració amb Joan Noguera, aquesta nova producció. Sergi Belbel, que va idear la història, s’ha encarregat del guió amb l’ajuda de Cristina Clemente Roc Esquius. Als noms de Derqui, Sampietro i Ros s’afegeixen Paula Malia, Montse Guallar, Javier Beltrán, Miquel Garcia, Abel Folk i Sergi López, entre d’altres. Actors que a través dels seus personatges han pogut "transitar per molts colors interpretatius i ensenyar moltes facetes", deia Derqui.

L’enemic és el tràgic destí

El pilar que subjecta la sèrie serà l’amor entre els dos protagonistes. L’Eduard (Pablo Derqui) és un empresari de mitjana edat casat amb l’Elisa (Andrea Ros) i pare de dos fills. La seva vida farà un gir inesperat quan una desgràcia que ell mateix provoca indirectament el colpeja brutalment. Ningú del seu entorn sabrà com reduir el seu dol, però l’aparició d’una anciana misteriosa (Mercedes Sampietro) farà que recuperi, a poc a poc, les ganes de viure. Com el mateix Derqui explicava, el protagonista "intentarà desesperadament superar el trauma". I és que en la sèrie no hi ha antagonistes, "l’únic enemic és el tràgic destí". 

Notícies relacionades

El drama romàntic tindrà 10 capítols de 50 minuts cadascun, i està previst que s’estreni en 'prime time' el dilluns 15 d’octubre i que la seva emissió es prolongui fins al 17 de desembre. La producció està basada en una obra de teatre homònima de Sergi Belbel, que es va poder veure fins al maig al Teatro Valle-Inclán de Madrid i que van protagonitzar Marta Hazas i Unax Ugalde. 

Belbel deixa en obert la possibilitat d’una segona temporada mentre espera a veure la recepció de la sèrie per part dels teleespectadors. Tot i això, el guionista de ‘Sin identidad’ afirma que ja té tota la continuació pensada i que la trama té "potencial per anar més enllà".

Temes:

Sèries TV-3