AL COMIC-CON

La doctora Who es presenta a San Diego

Jodie Whittaker assegura que el gènere no és l'important en el paper del mític personatge de la BBC

zentauroepp44382054 jodie whittaker  the doctor  from the cast of the bbc show  180720101931

zentauroepp44382054 jodie whittaker the doctor from the cast of the bbc show 180720101931 / MIKE BLAKE

2
Es llegeix en minuts

Ser la primera dona en 55 anys d’història que assumeix el rol protagonista de la mítica sèrie britànica de ciència-ficció 'Doctor Who' és tot un esdeveniment que requereix una presentació oficial 'ad hoc' . I el millor escenari per a aquesta posada de llarg ha sigut el Comic-Con de San Diego, la convenció més espectacular de tot el que tingui relació amb el món del còmic, una gran xou de la cultura popular al qual assisteixen més de 130.000 persones/friquis del cine, les sèries i la cultura pop en general. 

I en aquest marc incomparable es va presentar la flamant doctora, l’actriu britànica Jodie Whittaker, que en el seu debut oficial va afirmar que el gènere no és el més important per encarnar l’heroi –ara heroïna– de la sèrie de ciència-ficció de culte de la BBC.

L’actriu de 36 anys, que va assolir la popularitat arran del seu treball en la sèrie britànica 'Broadchurch' (que a Espanya va emetre Antena 3),'Broadchurch succeeix en el paper l’actor escocès Peter Capaldi Peter Capaldi, i 12 homes més que han encarnat el doctor Who des de la seva presentació el llunyà 1963.

"Per descomptat que soc plenament conscient que ser la primera dona que interpreta aquest personatge és una responsabilitat afegida", va reconèixer l’actriu aquest dijous, 19 de juliol, davantde 6.500 fans reunits en la 49a edició del Comic-Con San Diego (Califòrnia).

Per a Whittaker, el paper de Who és meravellós per a qualsevol intèrpret, perquè el gènere fantàstic no és el més important i et permet treballar amb total llibertat. "Com a dona, davant d’una interpretació, mai m’he plantejat 'Oh, ¿com ho faria una dona?'. Ho he fet des del meu punt de vista", va afegir.

"És un paper increïblement absorbent i, sabent que té fans a tot el món, és com sentir que formes part de la gran família de 'Doctor Who'. I m’encanta formar-ne part, perquè és molt divertida", va apuntar l’actriu.

Whittaker va reconèixer que estava realment sorpresa davant del’expectació que ha generat la seva elecció com a protagonista de les exitoses aventures del 'Doctor Who', un humanoide que viatja per l’espai i el temps, i és capaç de sobreviure al regenerar-se en una nova aparença. "Tot això és nou per a mi", va confessar.

Notícies relacionades

A més de la regeneració del personatge principal, la nova etapa de 'Doctor Who' incorpora nous companys:  la Yasmin, el Ryan i el Graham, personatges que interpreten els actors Mandip Gill, Tosin Cole i Bradley Walsh, respectivament.

La BBC encara no ha fet pública la data d’estrena de la nova entrega de 'Doctor Who –que constarà de 10 episodis–, tot i que es diu que es podria començar a emetre el pròxim mesd’octubre.

Temes:

Còmic BBC