DESÈ ANIVERSARI

Netflix debutarà en el FesTVal

El festival de televisió de Vitòria ret homenatge al seu cartell de presentació a 'Cuéntame...' sèrie amb la qual van obrir el 2009

festval

festval

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Festival de Televisió de Vitòria (FesTVal), l’únic certamen d’Espanya  dedicat íntegrament al món de la televisió, compleix deu anys el setembre vinent i ho pensa celebrar com Déu mana. Per continuar sent un "referent audiovisual del sector televisiu", tal com asseguren els seus organitzadors, el festival comptarà en la seva desena edició, i per primera vegada en la seva història, amb la participació de Netflix, la plataforma de televisió de pagament per internet.

Tot i que encara "no es pot avançar" amb quin contingut trepitjarà l’alfombra taronja, la plataforma multimèdia nord-americana, creadora de sèries com ara 'Narcos', 'House of cards' i 'Stranger things', s’uneix a la programació d’un festival al qual assistiran també cadenes habituals com araTVEAtresmediaDiscovery MaxMovistar+ i Fox, entre d’altres.

Així ho han anunciat l’alcalde de Vitòria, Gorka Urtaran; el director del FesTVal, Joseba Fiestras, i l’atleta Martín Fiz, que han presentat aquest dilluns, 9 juliol, algunes de les activitats de la desena edició del festival (tallers d’efectes especials, de direcció interactiva, de bandes sonores...). Del 3 al 9 de setembre, les principals productores i cadenes nacionals presentaran els seus productes televisius i "convertiran la ciutat de Vitòria en l’epicentre televisiu", han assegurat.

La família Alcántara com a protagonista

El cartell de la desena edició del FesTVal està protagonitzat per l’elenc principal de la sèrie 'Cuéntame cómo pasó' (TVE). L’elecció d’aquesta sèrie no és casual, ja que la ficció protagonitzada per la família Alcántara va ser la primera producció que es va presentar en aquest festival de televisió, el 2009, i és l’única de les que han passat per Vitòria que, gràcies a la seva longevitat, encara segueix en antena.

Cartell promocional de la desena edició del Festival de Televisió de Vitòria / festval

La clausura, a Mendizorrotza 

Notícies relacionades

Una altra de les grans novetats de la desena edició del festival és el trasllat de la gala de clausura al pavelló de Mendizorrotza, que permet allotjar un aforament tres vegades més gran que el Teatre Principal. L’entrega de premis estarà conduïda per Luis Larrodera i hi haurà actuacions d’artistes i grups musicals com ara Olé Olé 2.0Carlos SegarraLos GandulesFran DieliKarina i Mercedes Durán, entre d’altres.

A més, la gala celebrada anualment a la capital alabesa comptarà, en aquesta ocasió, amb la presència de tots els premiats de l’última dècada. 

Temes:

Netflix