AUDIÈNCIES

'Supervivientes' arrasa, excepte a 'Polònia'

El xou d'humor de TV-3 va ser líder a Catalunya i va superar el 'reality' de Tele 5, que bat rècords en el global d'Espanya

sofia-suescun-despues

sofia-suescun-despues

2
Es llegeix en minuts

ble final de 'Supervivientes' va tancar aquest dijous, 14 de juny, amb un clamorós èxit d’audiència per a Tele 5Tele 5, tot i que no va ser una victòria total: a Catalunya, un altre dels grans veterans de la graella, 'Polònia', va resistir la colossal empenta del 'reality' de Tele 5. Això sí, quan va finalitzar la popular sàtira política de la cadena catalana, el concurs de supervivència extrema es va fer l’amo absolut de la nit i, és clar, de la matinada.Segons dades d’audiència de Kantar Media, 'Supervivientes' ha liquidat la seva 17a edició, que ha guanyat la concursant Sofía Suescun (que va superarLogan Sampedro i Raquel Mosquera), amb una espectacular mitjana de 4.030.000 telespectadors, i una quota del 34,7%. Amb aquestes dadesaclaparadores, dignes d’un partit de futbol de primera categoria, el 'reality show' de Telecinco, no només va ser el més vist del dia a tot Espanya, sinó que permet al veterà programa tancar aquesta edició amb la millor quota de pantalla de tota la seva història: un brutal 29,2%, amb una mitjana de 3.312.000 seguidors, a  les seves 15 gales emeses. 

Malgrat aquest gran final d’una edició de 'Supervivientes’, que ja ha fet història, la felicitat no ha sigut total per a Tele 5. Catalunya, una vegada més, es va tornar a resistir a la fascinació del 'reality': el gruix de l’audiència catalana va optar pel gran referent de la nit dels dijous:gran referent l’humor polític del veteraníssim 'Polònia'. Així, el conegut xou satíric va ser el més vist del dia a Catalunya al reunir una mitjana de 596.000 d’incondicionals, amb un 21,6% de quota.

Els 'polonesos’van començar amb el seu bon humor a les 22.10 hores, per la qual cosa només va coincidir a la mateixa franja horària amb la primera part de 'Supervivientes', el denominat 'Supervivientes exprés’ (22.00 hores), que va reunir 418.000 persones (15,1%). Per tant, quan va començar la final en si del 'reality' de Tele 5 (23 hores), ja havia finalitzat 'Polònia', i els tres 'supervivientes’ finalistes es van apoderar de la nit catalana, amb una mitjana de 459.000 espectadors (27,1%).

Notícies relacionades

Tot i que va quedar al darrere dels 'polonesos’, els 'supervivientes’ sí que van superar clarament una altra de les estrelles dels dijous a Catalunya: 'Katalonski'. El programa de TV-3 que busca catalans pel món es va quedar en un digne (però llunyà) 12,3% de quota, i 292.000 persones.

A destacar també l’excel·lent resultat que va aconseguir el partit inaugural del Mundial de Rússia de futbol, Mundial de Rússia de futbol, i que va posar la cirereta a un dijous de glòria Tele 5. L’enfrontament Rússia-Aràbia Saudita va atraure una mitja de 2.675.000 persones (27%). D’aquest total, a Catalunya van seguir el matx 398.000 (30,9%). Gairebé quatre punts més que al global d’Espanya. És a dir, a Catalunya sembla haver-hi més seguidors que en el global d’Espanya.