Eurovisió 2018

Alfred i Amaia, rumb a Lisboa

La parella, que espera «gaudir de l'escenari», té el primer assaig el 4 de maig a l'Altice Arena

amaia-alfred

amaia-alfred

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Alfred Amaia ja són rumb a Lisboa, on tindran el primer assaig aquest divendres, 4 de maig, al'Altice Arena. Malgrat les controvèrsies arran del llibre que li va regalar el cantant del Prat del Llobregat a la seva parella per Sant Jordi, els fans han acomiadat la guanyadora d'OT 2017 i la seva parella eurovisiva a l'aeroport de Madrid desitjant-los «molta sort en el certamen». 

«Estic forçatranquil·la, i amb moltes ganes. Hem tingut cinc dies per descansar i recarregar piles», ha assegurat Amaia, mentre Alfred arribava des de Barcelona amb la seva inseparable guitarra , i aquesta vegada també amb el seu trombó. A més, la 'triunfita' ha afegit que ja s'ha visualitzat a sobre de l'escenari d'aquesta 63a edició d'Eurovisió

L'assaig, que serà a les 16.15 hores de Portugal (15.15 hores a Espanya), només durarà 30 minuts, durant els quals la parella ‘Almaia'Almaia haurà d'habituar-se a les dimensions de l'escenari de l'Altice Arena, amb capacitat per a 83.000 espectadors. Aquesta primera prova servirà per ajustar el so, els llums i les posicions a l'escenari. 

Una parella supersticiosa

Tant Alfred com Amaia no han volgut emprendre aquest viatge sense amulets que els portin sort. El català s'emporta el seu pin de Bowie, a més de tres braçalets: un de la seva àvia, una altra del desig i una altra que li van regalar a ‘OT'. També ha volgut emportar-se el seu trombó, perquè el «relaxa» i per si a Portugal pogués entrar a tocar en algun club de jazz.

Pe rpart seva, Amaia ha decidit endur-se un braçalet que li ha regalat una de les seves ties i un didal molt especial que li va donar  la seva àvia. «No soc gaire d'amulets perquè ho perdo tot», ha reconegut la ‘triunfita'. 

Els models de l'actuació

D'altra banda, ja s'han començat a donar les primeres pistes de com apareixerà la parella a la final del 12 de maig: Amaia portarà un disseny de Teresa Helbig i Alfred, de Paco Varela.

Segons ha dit Teresa Helbig a RTVE.es, la representant espanyola «és bufoníssima, és una nena molt fresca, jove i té un punt gamberro i canalla», i ha descrit el seu estil com de princesa rockera.  

Alfred té diverses opcions de Paco Varela. «He tingut en compte el seu estil», diu el dissenyador, que ha explicat que ha repassat tots els ‘looks' que va portar a ‘OT'. «Anirà molt maco, juvenil i elegant», ha assegurat.

Notícies relacionades

Teresa Helbig, amb més de 20 anys en el món de la moda, aposta per la naturalitat en els seus dissenys, amb un toc rocker i distingit que barreja rebel·lia i feminitat. Té una potent projecció internacional i ha vestit a estrelles com Saoirse Ronan, Zendaya, Angela Bassett, Darby Stanchfield, Storm Reid, Tessa Thompson, Daisy Ridley i Gwen Stefani.

El jove dissenyador i estilista Paco Varela defineix el seu estil com a elegant i romàntic, encara que amb un «costat dur». El seu estil barreja el clàssic i les últimes tendències.