INCENDI A LA XARXA

'Amaia': "Estem a mort amb Espanya"

Alfred i Amaia tanquen en un vídeo la polèmica sobre el llibre d'Albert Pla, 'España de mierda', que el jove li va regalar a la seva nòvia per Sant Jordi

Alfred i Amaia donen explicacions. / TWITTER

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Potser sense buscar-ho, Alfred Amaia, els representants de RTVE en el pròxim Festival d’Eurovisió, es van convertir en un dels protagonistes de la diada de Sant Jordi arran del regal que el català li va fer a la seva nòvia, el llibre d’Albert Pla España de mierda –juntament amb la corresponent rosa–, i que van mostrar en un vídeo a les xarxes. Es va organitzar un embolic tan gran que els nois van voler sortir al pas amb un altre vídeo, que Alfred va penjar al seu compte de Twitter«Estem a mort amb Espanya», proclama, secundat per Amaia.

Amb certa cara de perplexitat i al llarg d’un minut i mig, Alfred porta la veu cantant. Explica que han realitzat la gravació per «aclarir la trista polèmica» que s’ha generat per culpa del regal. La jove navarresa aprofita per fer un incís i insisteix que Pla és un cantautor que els agrada «molt» a tots dos.

L’ARGUMENT DE L’OBRA

«Vam parlar d’ell a l’Acadèmia i, en concret, d’aquest llibre», explica.  Després de parlar de l’argument d’España de mierda, que Pla va publicar el 2015 i que se centra en un cantant uruguaià que «no pot fer cap concert en condicions tal com està la cultura a Espanya», Alfred entra en matèria. «Nosaltres estem a mort amb Espanya i estem superbolcats amb Eurovisió», assegura. 

També afegeix que es posen cada dia les piles «per quedar en la millor de les posicions i fer un bon treball» al certamen, que els portarà a Lisboa el pròxim 12 de maig. El jove cantant català no amaga, no obstant, certa decepció amb l’embolic que s’ha organitzat. «No entenem per què no es pot regalar un llibre a una persona si som lliures de regalar el contingut que sigui». I insisteix que España de mierda no és un llibre centrat en la política: «No parla sobre independentisme, ni parla malament d’Espanya; simplement és una sàtira del país». 

Alfred conclou el seu relat destacant el «bon treball» que ell i Amaia estan fent cada dia i enviant una abraçada als seus seguidors. En només unes poques hores, el vídeo ja té més de 1.000 respostes i 118.000 reproduccions.

El cantautor Albert Pla també va voler aportar la seva opinió, amb el peculiar to que el caracteritza, al seu compte de Twitter, sobre la polèmica. «Que un cantant li regali a una cantant un llibre d’un cantant sobre un altre cantant és antipatriòtic», va apuntar el polèmic autor del llibre. 

Notícies relacionades

El regal enverinat d’Alfred a Amaia també va ser protagonista al programa radiofònic de Carlos Herrera, Herrera en COPE.

Després d’insistir que el llibre «no es correspon al que es pugui pensar quan es llegeix el títol –España de mierda–», el veterà periodista va fer una advertència a Alfred: «Has de calcular que, quan ets qui ets i estàs a punt de fer el que estàs a punt de fer, és molt millor regalar obres com ara Donetes Vent de l’est, vent de l’oest que un llibre que es diu España de mierda, perquè demostres que et falta un bull, fill meu», va finalitzar el popular radiofonista.