Anar al contingut

SISENA EDICIÓ

'Masterchef' torna amb uns aspirants d'alt nivell

Un 'trader' de bitcoin, l'exdona d'un pilot de Fórmula 1, una dietista cubana, un bomber, una treballadora domèstica i dos veterans dels càstings' de 'Masterchef', entre els 15 concursants

El Periódico

Grabación del programa Master Chef IV programa 7

Grabación del programa Master Chef IV programa 7 / Fotografia - TVE S.A. (Radio Televisión Española)

Masterchef estrena una nova edició, la sisena, aquesta nit (TVE, 22.05) amb 15 aspirants que tenen el nivell més alt de la història del concurs culinari. Entre ells hi ha un trader de bitcoin, l’exdona d’un pilot de F-1, una dietista cubana, un bomber, una treballadora domèstica i dos veterans dels càstings del talent (un d’ells es va presentar als de totes les edicions). 

Els concursants cuinaran al costat de l’aqüeducte de Segòvia, entre gratacels madrilenys, al Cirque du Soleil, entre els murs de la Universitat de Salamanca i a les grades del Wanda Metropolitano, l’estadi de l’Atlètic de Madrid. A la localitat gallega de Baiona, el jurat organitzarà un homenatge a la població civil afectada pels incendis de l’estiu passat. 

També rebran la visita de cuiners amb estrelles Michelin: Martín Berasategui (vuit), Quique Dacosta (quatre), Ángel León (tres), Mauro Colagreco (dues, a més de ser el quart cuiner del món entre els 50 Best), Ramón Freixa (dues), Andoni Luis Aduriz (dues), Jesús Sánchez (dues), Mario Sandoval (dues), Luis Vieira (una) i Manuel Alonso (una). A més de Carles Abellán, Andrea Tumbarello, Pepa Muñoz, Sandro Silva i el jove pastisser Frédéric Bau. Jorge Brazalez, guanyador de Masterchef 5. 

El talent, produït per RTVE en col·laboració amb Shine Iberia i que estrena imatge, comptarà amb noves mecàniques basades en recompenses i duels. Així, canviaran les regles perquè els aspirants s’enfrontin i demostrin el que saben en duels. I farà un gir al cuinat per relleus, perquè ho facin de manera creuada. De manera que no només canviaran de parella, sinó també de fila de cuina, i heretaran l’elaboració que va començar un altre company.

No obstant, la màxima recompensa serà, evidentment, aconseguir el trofeu de guanyador, els 100.000 euros de premi en metàl·lic i l’oportunitat de publicar un llibre de receptes i completar la seva formació a Basque Culinary Center amb un màster en Cuina, Tècnica i Producte. Els dos finalistes podran cursar, així mateix, un màster en Pastisseria i un Curs d’Especialització.

El jurat també fomentarà la cuina d’aprofitament, perquè donin una segona oportunitat als ingredients, i els inculcarà la cuina saludable. Fins i tot en una de les proves, faran la compra calculant el nombre de calories. A més, descobriran les propietats d’alguns ingredients dels quals es desconeix tot el seu potencial. Per fer-ho, el jurat cuinarà més que mai amb els aspirants i els oferirà noves propostes.

La presentadora, Eva González, degut a la seva recent maternitat, només s’encarregarà dels primers programes, i el seu paper l’assumiran els membres del jurat, que són els de sempre: Pepe Rodríguez, Jordi Cruz i Samantha Vallejo-Nájera. El programa celebrarà sense estar-se de res la tercera estrella Michelin que ha rebut Cruz.

Masterchef rebrà, així mateix, la visita d’Alfred i Amaia (representants d’Espanya a Eurovisió), Pablo Alborán, les models Arancha del Sol i Estefanía Luyk, la dissenyadora de moda i jurat de Maestros de la costura María Escoté, els dissenyadors Juanjo Oliva i Alvarno (Arnaud Maillard i Álvaro Castejón), Enrique Cerezo (president de l’Atlètic de Madrid) i exjugadors de l’equip blanc-i-vermell.