DOCUMENTAL

José Ángel de la Casa explica el seu Parkinson

Als 67 anys, el periodista esportiu de RTVE conviu amb aquesta malaltia degenerativa des del 2004

angel

angel

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El partit de l'Eurocopa que Espanya va disputar contra Islàndia el 28 de març del 2007 va suposar el comiat del periodista esportiu José Ángel de la Casa de la seva feina de comentarista. "Després de 30 anys, em permetran un minut per dir-los que jo he disfrutat molt durant tot aquest temps", va dir llavors. Als 67 anys, De la Casa té Parkinson. La seva convivència amb la malaltia queda plasmada al documental Un señor de la Casa, que aquest dimecres emet Teledeporte (22.30).

El treball, realitzat pel director Ander Duque per a la Federació Espanyola de Parkinson (FEP), explica com és aquesta malaltia degenerativa a través del relat del periodista. "Intento que el Parkinson convisqui amb mi i amb el meu ambient. No li donaré més del que li correspon. He de tenir present que és aquí i que està en mi", va explicar De la Casa, que la pateix des del 2004, durant la presentació del treball.

Un señor de la Casa també insisteix en la important tasca de l'entorn familiar dels afectats i, en aquest sentit, compta amb els testimonis de la dona del periodista, Inma Ruiz Adzerías, i dels seus fills. 

Així mateix, destaca la feina de les associacions de pacients, ja que poden ajudar en el dia a dia tant els cuidadors com les persones afectades, i la relació dels malalts amb els metges. "La família sempre ha d'estar amb tu, a sobre teu -va afegir-. Però les associacions fan una tasca molt important, ja que hi ha moltes persones que estan destinant moltes hores i molta dedicació a malalts que ho necessiten".

Comentarista de l'Espanya-Malta (12-1)

Notícies relacionades

Medalla de Plata del Reial Orde del Mèrit Esportiu, José Ángel de la Casa ha desenvolupat gran part de la seva carrera professional a RNE i TVE. Va debutar en la retransmissió de partits de futbol de la selecció espanyola el 1977. Va arribar a comentar prop de 300 partits, entre ells, l'Espanya-Malta (12-1) del 1983. 

Director de l'àrea de producció de programes d'esports de TVE entre el 1996 i el 2005, el juny del 2006 va ser nomenat director d'Esports de TVE.